Οι ΗΠΑ στέλνουν χιλιάδες στρατιωτικούς στην ουκρανική πρώτη γραμμή, ωθούν σε σύγκρουση - Μόσχα

Freepen.gr - Το υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας κατηγόρησε τη Δύση ότι ωθεί το Κίεβο σε μια πλήρη σύγκρουση.

Περίπου 10.000 δυτικοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές έχουν σταλεί στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν τους στρατιώτες του ανατολικοευρωπαϊκού έθνους και να υποστηρίξουν τις μάχες του στο Ντονμπάς, ισχυρίστηκε η Μόσχα, επιμένοντας ότι 4.000 είναι Αμερικανοί.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Παρασκευή, η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Μόσχας, υποστήριξε πως η παρουσία ξένου στρατιωτικού προσωπικού αποτελεί ένδειξη ότι το Κίεβο προετοιμάζεται για μια συγκρουσιακή λύση στη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση με τις δύο αυτοανακηρυχθείσες αποσχισθείσες δημοκρατίες στην ανατολική περιοχή Donbass.

«Όσο περισσότεροι εκπαιδευτές υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερος είναι ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της Ουκρανίας», είπε. «Όσο περισσότερα όπλα φέρνουν εκεί, τόσο πιο συχνά ακούμε εκρήξεις, όχι μόνο στη γραμμή επαφής, αλλά και ακριβώς στη γειτονιά των μη στρατιωτικών υποδομών».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, οι ισχυρισμοί ότι ξένοι εκπαιδευτές βρίσκονται στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στην αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας είναι «ψέμα» και ισοδυναμούν «όχι απλώς με υποκρισία ή διπλά μέτρα και σταθμά - αυτός είναι ένας συνδυασμός βλασφημίας και κοροϊδίας».

Η Ζαχάροβα κατηγόρησε το Κίεβο και τους δυτικούς εταίρους του ότι δικαιολογούν ανόητα την παρουσία των εκπαιδευτών με βάση την άμυνα και τον περιορισμό της ρωσικής επιθετικότητας, αποκαλώντας αυτή την εξήγηση «ψέμα» και λέγοντας pvw οι ξένοι εκπαιδευτές «είναι άμεσα υπεύθυνοι για τα γεγονότα που συμβαίνουν μπροστά τα μάτια μας στο Ντονμπάς».

«Αντί να βάλει τέλος στον εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος συνεχίζεται τώρα εδώ και οκτώ χρόνια, φαίνεται ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για μια δυναμική λύση στα προβλήματα στο Ντονμπάς», πρόσθεσε. Η Ζαχάροβα απέρριψε επίσης τις δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων στις οποίες επέμεναν πως προσπαθούν να αποκλιμακώσουν την κατάσταση χαρακτηρίζοντάς τις ως «ψευδής».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail