«Βουλιάζει» η Νέα Δημοκρατία

-Από τις αρχές του χρόνου έχει χάσει 5 μονάδες

-Πτώση 10% στην καταλληλότητα του Κυρ. Μητσοτάκη για την πρωθυπουργία

Σε πορεία φθοράς, μη αναστρέψιμη με τα σημερινά δεδομένα, έχει εισέλθει τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση, γεγονός που ναρκοθετεί τα σχέδια του Κυρ. Μητσοτάκη καθ’ οδόν προς τις εκλογές. Ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών ως προς το κυβερνητικό έργο μειώνεται σταθερά, ενώ παράλληλα χαμηλώνει ο πήχης της εμπιστοσύνης όσον αφορά το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Από: Το Παρόν

Αναπόφευκτα, η εκλογική απήχηση της Νέας Δημοκρατίας υποχωρεί και απομακρύνεται συνεχώς από το 39%, που ήταν η επίδοσή της στις προηγούμενες εκλογές. Σύμφωνα με τις έρευνες δύο εταιρειών, της Metron Analysis και της Pulse, από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου έχει πέσει κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Στην πρώτη από 33% έχει φτάσει στο 28% (πρώτη φορά κάτω από το 30% την τελευταία πενταετία) και στη δεύτερη από 38% (στις αρχές του 2021) βρέθηκε στο 33% (τέλος Νοεμβρίου). Ανάλογη (καθοδική) πορεία ακολουθούν οι δείκτες που αφορούν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Οι θετικές γνώμες για τις επιδόσεις της κυβέρνησης έχουν «συρρικνωθεί» (πτώση μέχρι και 15 μονάδες), καθώς βρίσκονται οριακά κάτω από το 40%, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει χάσει σχεδόν δέκα μονάδες στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Και όλα αυτά με τις προοπτικές κάθε άλλο παρά ευοίωνες να είναι για τους επόμενους μήνες. Η πανδημία συνεχίζει να εκθέτει την κυβέρνηση και να προκαλεί φθορά στην εικόνα του πρωθυπουργού, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια δοκιμάζει τις αντοχές των πολιτών αλλά και την ανοχή τους έναντι της κυβέρνησης. Που σημαίνει ότι οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, ανησυχητικές. Υπό αυτό το πρίσμα, αρκετά είναι τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης που στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους χαρακτηρίζουν παρακινδυνευμένο το σχέδιο του πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας και υπογραμμίζουν ότι ίσως πρέπει να επισπευσθούν οι πολιτικές εξελίξεις.

Ψάχνουν σωσίβιο στην οικονομία!
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους στην οικονομία. Σταθερά τους τελευταίους μήνες ο Κυρ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει (προεξοφλεί) ημέρες ευημερίας από τις αρχές του 2022, με την εκτόνωση της πανδημίας.

Επικαλούμενος τα στοιχεία και τις προβλέψεις διεθνών οίκων αναπτύσσει το σκεπτικό του, σύμφωνα με το οποίο από την προσεχή άνοιξη η οικονομία θα μπει σταδιακά σε τροχιά ανάκαμψης μέσα από την αύξηση των μεγάλων επενδύσεων και την άνοδο του τουρισμού. Αυτό θα φέρει μεγαλύτερη ανάπτυξη και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πάει σε εκλογές με την οικονομία σε ανοδική πορεία και να διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των πολιτών από σαφώς καλύτερη θέση συγκριτικά με σήμερα. Όλα αυτά, πάντως, υπό την προϋπόθεση ότι η πανδημία θα μπει σιγά σιγά σε φάση εκτόνωσης και δεν θα ενσκήψει κάποια άλλη θεομηνία στη χώρα εντός του 2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail