«Η Τουρκία έκανε μια απρεπή επίθεση προς τη Μόσχα, απάντησε το Κρεμλίνο»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει στην άκρη στο θέμα της σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύγκρουση αυτή έχει φτάσει σε επικίνδυνο επίπεδο, γράφει ρωσική ιστοσελίδα που εκφράζει τις θέσεις του ρωσικού υπουργείο Άμυνας.

Από: echedoros-a.gr

«Δε θα αγνοήσουμε τις αρχές μας και τις στενές μας σχέσεις με την Ουκρανία μόνο και μόνο επειδή έχουμε εκτεταμένες σχέσεις με τη Ρωσία», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Πρόσθεσε ότι σε μια δύσκολη κατάσταση, η Άγκυρα θα κάνει ό,τι απαιτεί το πνεύμα των καιρών και η εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις.

Το Κρεμλίνο απάντησε σε αυτή την επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι φέρεται να υπάρχουν δυσκολίες όχι μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αλλά μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας, καθώς και μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Οι χώρες του ΝΑΤΟ παίρνουν διαφορετικές θέσεις. Υπάρχουν χώρες που παίρνουν ακραίες θέσεις που δεν είναι φιλικές προς εμάς. Υπάρχουν εκείνοι που έχουν την τάση να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανησυχίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τέτοιες χώρες μπορούν να συμβάλουν θετικά», πρόσθεσε.

Όπως σημειώνει η "Ρους Βέσνα" τον περασμένο μήνα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να μεσολαβήσει μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. 

Rus Vesna

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail