Σερβία: Τα σχολεία θα ανοίγουν με ανάκρουση του εθνικού ύμνου

Το Κοινοβούλιο της Σερβίας υιοθέτησε χθες το βράδυ μια σειρά νόμων στον τομέα της εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των τροποποιήσεων του νόμου για τις θεμελιώδεις αρχές του εκπαιδευτικού συστήματος που ορίζουν - η σχολική χρονιά να ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου με τον εθνικό ύμνο της Σερβίας.

Σε περίπτωση που το εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν εκτελέσει τον εθνικό ύμνο, θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα από 100.000 έως ένα εκατομμύριο δηνάρια (από 850 έως 8.500 ευρώ) .

Επίσης, πρόστιμο από 25.000 δηνάρια (212 ευρώ) έως 100.000 δηνάρια (850 ευρώ) μπορεί να επιβληθεί στον διευθυντή του σχολείου, δηλαδή τον υπεύθυνο. «Προτείνεται στην αρχή του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου, να ακούγεται ο ύμνος της Δημοκρατίας της Σερβίας, με σκοπό την ανάπτυξη της εθνικής ταυτότητας των μαθητών, καθώς και την ευαισθητοποίηση και το αίσθημα ότι ανήκουν στη Δημοκρατία της Σερβίας», αναφέρεται στην επεξήγηση του νόμου, σύμφωνα με τη Σερβική Ραδιοτηλεόραση- Rts.

Από: echedoros-a.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail