Πώς δεν πρέπει να περνάς νερά με το αυτοκίνητό σου; (βίντεο)

Η προσπέλαση εμποδίων με μεγάλο ύψος νερού μπορεί να προκαλέσει στο αυτοκίνητο ανεπανόρθωτες βλάβες. Δείτε τι πρέπει να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Από: carandmotor.gr

Ακραία είναι τα καιρικά φαινόμενα που αναμένουμε τις επόμενες ώρες, τα οποία θα συνοδεύονται με ισχυρές βροχοπτώσεις. Με δεδομένο πως πολλά σημεία των δρόμων της χώρας πλημμυρίζουν με το παραμικρό, ας δούμε ορισμένες πρακτικές συμβουλές για αυτές τις περιπτώσεις, αλλά τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια κίνηση αν γίνει με λάθος τρόπο.

Πριν αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως αν δεν είστε σίγουροι πως το πέρασμα από ένα σημείο με νερά είναι ασφαλές, τότε, καλό είναι, να προτιμήσετε τη λύση της αναστροφής. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, επιλέξτε την πρώτη σχέση και με σταθερά χαμηλή ταχύτητα περάστε το εμπόδιο ύδατος χωρίς να σταματήσετε. Θυμηθείτε πως αν η στάθμη του νερού υπερβαίνει τα 45 εκατοστά, το νερό μπορεί να εισέλθει στο κιβώτιο ταχυτήτων ή κατά περίπτωση στο φίλτρο αέρα και έτσι το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί. Σε αυτήν περίπτωση, οι ειδικοί να αναφέρουν πως η προσπάθεια εκκίνησης του κινητήρα θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερες βλάβες.

Αν το αυτοκίνητο περάσει επιτυχώς το εμπόδιο, δοκιμάστε το σύστημα πέδησης δύο ή τρεις φορές ώστε να απομακρυνθεί το νερό από τα φρένα του αυτοκινήτου.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τον λάθος τρόπο για να περάσει κάποιος εμπόδιο με νερά και τις ζημιές που μπορούν προκληθούν σε ακραίες περιπτώσεις. 



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail