Λιβυκός Εθνικός Στρατός: Θα εξαλείψουμε όλες τις «παράνομες» ένοπλες ομάδες

Freepen.gr - Την Κυριακή, ο Διευθυντής Ηθικών Υποθέσεων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Υποστράτηγος Khaled Al-Mahjoub, τόνισε πως ο στρατός δε θα επιτρέψει τη δημιουργία ένοπλων ομάδων εκτός του νόμου.

Ο Al-Mahjoub τόνισε σε δηλώσεις τύπου πως το κράτος «είναι έτοιμο να αποκρούσει εκείνους τους σχηματισμούς που θέλουν να υπονομεύσουν την ασφάλεια και την σταθερότητα της Λιβύης».

«Ο Διοικητής της νότιας περιοχής, Υποστράτηγος Mabrouk Sabhan, ενημέρωσε τους ντόπιους στο νότο και στη Sabha ότι ο Εθνικός Στρατός δε θα επιτρέψει την παρουσία οποιουδήποτε ένοπλου σχηματισμού που δεν ακολουθεί τη Γενική Διοίκηση του LNA σε ολόκληρη τη νότια περιοχή», πρόσθεσε ο Al-Mahjoub.

«Όποιος σχεδιάζει να σχηματίσει ένα παράνομο ένοπλο σώμα που δεν ανήκει στη Γενική Διοίκηση θα στοχοποιηθεί, θα γίνουν επιδρομές και θα αντιμετωπιστεί βίαια από τις ένοπλες δυνάμεις», προειδοποίησε ο στρατηγός Sabhan τους ντόπιους, σύμφωνα με το Al-Mahjoub.

«Λάβαμε επικίνδυνες πληροφορίες από το αρχηγείο της Στρατιωτικής Περιφέρειας Sabha για έκρηξη στην περιοχή Hajjar, όπου σκοτώθηκε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Οι δυνάμεις πήγαν στο σπίτι και βρήκαν ρουκέτες, νάρκες και εκρηκτικά. Ο νεκρός ήταν έμπορος όπλων», αποκάλυψε.

Την περασμένη εβδομάδα, ξέσπασαν βίαιες ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του LNA και των ένοπλων φατριών στην πόλη Sebha στη νοτιοδυτική Λιβύη.

Συγκρούσεις με μεσαία και βαριά όπλα προκάλεσαν φυγή από την περιοχή Al-Qarda, ενώ οι οβίδες συνέχισαν να εκτοξεύονται τυχαία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο LNA ανακοίνωσε πως κατέστρεψε τρεις τόνους εκρηκτικών και υπολείμματα πολέμου, στην περιοχή Al-Aqrabeya, νότια της πόλης Al-Jamil.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Ηθικής Καθοδήγησης του LNA δήλωσε ότι αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της διασφάλισης της ασφάλειας των Λιβύων πολιτών και της ασφάλειας των δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών.

Εξήγησε ότι ένα απόσπασμα του Τμήματος Στρατιωτικής Μηχανικής του Γενικού Επιτελείου του LNA είχε καταστρέψει τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών και υπολειμμάτων πολέμου που υπολογίζονται σε περίπου τρεις τόνους, στην περιοχή Al-Aqrabeya.


* πληροφορίες libyareview.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail