Η Ρωσία εξάγει περισσότερη σοκολάτα από την Ελβετία!

AlexanderStein / Pixabay
Freepen.gr -
Η Ρωσία μπήκε για πρώτη φορά στους 10 κορυφαίους εξαγωγείς σοκολάτας στον κόσμο, ξεπερνώντας τις φημισμένες σοκολατοποιίες της Ελβετίας για την αξία των προϊόντων που πωλούνται στο εξωτερικό, σύμφωνα με εμπορικά στοιχεία του ΟΗΕ.

Όπως δημοσιεύουν οι Moscow Times, η Ρωσία εξήγαγε σοκολάτα αξίας 839 εκατομμυρίων δολαρίων το έτος έως τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία ITC Trademap και UN Comtrade που παρατίθενται από τη Ρωσική Ένωση Παραγωγών Ζαχαροπλαστικής, σε σύγκριση με τα 819 εκατομμύρια δολάρια της Ελβετίας.

Η Κίνα και οι χώρες του εμπορικού μπλοκ της Ευρασιατικής Τελωνειακής Ένωσης υπό τη Ρωσία - που αποτελείται από τη Λευκορωσία, την Αρμενία, το Καζακστάν και την Κιργιζία - ήταν οι μεγαλύτεροι αγοραστές ρωσικών αγαθών, δήλωσε η ένωση στην εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.

Η Ρωσία έπρεπε να εξάγει σχεδόν τριπλάσια ποσότητα σοκολάτας σε όρους όγκου για να περάσει την Ελβετία, δεδομένων των πολύ υψηλότερων τιμών που επιβάλλουν οι κατασκευαστές στη χώρα των Άλπεων.

Τα στοιχεία του κλάδου αναφέρουν ότι η ρωσική παραγωγή ζαχαροπλαστικής αναπτύσσεται έντονα, με τις εξαγωγές να αναμένεται να αυξηθούν κατά 19% φέτος και να είναι σχεδόν κατά το ένα τρίτο υψηλότερα από τα επίπεδα πριν από τον κορωνοϊό.

Οι ρωσικές αρχές έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τους δυτικούς κατασκευαστές σοκολάτας ότι πωλούν προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας στη Ρωσία από ό,τι στις εγχώριες αγορές τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail