Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας θα παρακολουθεί δραστηριότητες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

 

«Ο Μπάιντεν υπέγραψε νομοσχέδιο για την άμυνα, που επιτρέπει την παρακολούθηση του τουρκικού προγράμματος UAV»

Από: echedoros-a.gr

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε ένα νομοσχέδιο για την Άμυνα τη Δευτέρα που επιτρέπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να παρακολουθεί και να αξιολογεί τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια από τη διάδοση του προγράμματος μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων της Τουρκίας, ανέφερε η τουρκική Birgün.

Το νομοσχέδιο για την Άμυνα προβλέπει χρηματοδότηση 770 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ενώ καθορίζει την πολιτική ατζέντα της μεγαλύτερης κυβερνητικής υπηρεσίας και του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο Πεντάγωνο να αναφέρουν τις εξαγωγές τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το 2018 και εάν αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη περιέχουν εξαρτήματα ή τεχνολογία που κατασκευάζονται από αμερικανικές εταιρείες, επισημαίνει το κείμενο.

Απαιτεί επίσης από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να καθορίσει εάν οι εξαγωγές της Τουρκίας παραβιάζουν τον Νόμο περί Ελέγχου Εξαγωγών Όπλων

Σημειώνεται ότι το έγγραφο «θα βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να παρακολουθεί και να αξιολογεί τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια από τη διάδοση του προγράμματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) της Τουρκίας, καθώς και να αποτρέψει περαιτέρω εξαιρέσεις που παρακάμπτουν τον νόμο του 1992 που απαγορεύει τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πιστεύεται ότι βοήθησαν στη διασφάλιση της νίκης του Αζερμπαϊτζάν επί των δυνάμεων που υποστηρίζονται από την Αρμενία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

 Υπάρχει «άνευ προηγουμένου ζήτηση» για μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 τουρκικής κατασκευής από χώρες όπως η Πολωνία, το Μαρόκο και η Ουκρανία, όπως η Αγκόλα, η Αιθιοπία, ο Νίγηρας, η Νιγηρία και η Ρουάντα, χάρη στην επιτυχημένη χρήση τους στη μάχη τα τελευταία χρόνια.

«Η πώληση drones από την Τουρκία είναι επικίνδυνη, αποσταθεροποιητική και απειλή για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε ο Μενέντεζ, επιμένοντας ότι «οι ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλακούν και αυτή η τροπολογία αποτελεί αναγνώριση ότι πρέπει να αποτρέψουμε την ένταξη τμημάτων των ΗΠΑ σε αυτά τα τουρκικά όπλα».


«Moskovskiy komsomolets»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail