Συνεκπαίδευση σε ρίψεις προσωπικού και εφοδίων μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ

Από την Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021 διεξήχθη υπό το συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ συνεκπαίδευση μεταξύ Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ, με την συμμετοχή προσωπικού από Μονάδες της ΔΕΠ και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών και προσωπικού και αεροσκαφών MC-130J της 352 Special Operations Wing των ΗΠΑ.

Κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν ρίψεις αλεξιπτωτιστών Ελεύθερης Πτώσης και Στατικού Ιμάντα καθώς και εφοδίων σε ξηρά και θάλασσα, με σκοπό την επαύξηση του επιπέδου της συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και της διαλειτουργικότητας κατά την σχεδίαση και την εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η εν λόγω δραστηριότητα εντάσσεται στον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς την συνεχώς αναβαθμιζόμενη και πολυεπίπεδη στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών, με σκοπό την από κοινού προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό επίπεδο.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail