Το παιχνίδι άλλαξε…

Καλώς ή κακώς το αίτημα Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, αλλάζει το παιχνίδι.

Πλέον, ο Μητσοτάκης δεν έχει να κάνει με έναν αντίπαλο, τάχα φοβικό μπροστά στο ενδεχόμενο νέας εκλογικής ήττας, ανήμπορο να ορθώσει πειστικό αντιπολιτευτικό λόγο, όπως προπαγανδίζουν νυχθημερόν τόσο οι κυβερνώντες όσο και τα καθεστωτικά ΜΜΕ της… πετσωμένης λίστας.

Από: antinews.gr - Του Αριστερού Ψάλτη

Μπορεί να διαφωνούμε κάθετα με τον Τσίπρα, αλλά απέδειξε, παρά τις εν γενεί αδυναμίες του, ότι διαθέτει πολιτικό κριτήριο.

Κι αποφάσισε να διαβεί τον Ρουβίκωνα, εκμεταλλευόμενος -μαζί με τα υπόλοιπα- το μη αναστρέψιμο αυτή τη φορά ατόπημα του Μητσοτάκη.

Ο λόγος για το ασυγχώρητο σφάλμα περί της ανάγκης ή όχι διασωλήνωσης σε ΜΕΘ προς μείωση της θνητότητας.

Το οποίο τον άφησε εντελώς έκθετο στα μάτια των συγγενών των νεκρών εκτός ΜΕΘ, κατόπιν της περιβόητης μελέτης Τσιόδρα - Λύτρα.

Τους οποίους είμαστε σίγουροι ότι εξόργισε ακόμη περισσότερο με την απαράδεκτη τοποθέτησή του στη Βουλή περί λανθασμένης διατύπωσης, αντί να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη (για παραίτηση δεν το συζητάμε).

Αλλά θα μας πείτε, πού να βρει την ενσυναίσθηση να ζητήσει συγγνώμη, όταν έφτασε στο σημείο να αποκαλεί τον άνθρωπο που είχε κάνει σημαία για να υποδύεται τον δαμαστή του κορονοϊού, απλώς… έναν καθηγητή του οποίου η έρευνα δεν θα πρόσφερε τίποτα επιπλέον στις ήδη επιτυχημένες κινήσεις του;

Υπάρχει θεός όμως και εκδικείται. Καθώς, προφανώς μέσα στο άγχος του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υπέπεσε σε λεκτικό ολίσθημα, μπέρδεψε το Μαξίμου με την κυβέρνηση, και παρόλο τη διόρθωση επί της ουσίας παραδέχτηκε ότι γνώριζε για τη μελέτη.

«Πρόκειται, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως θα σας εξηγήσω και πιο αναλυτικά στη συνέχεια, για δεδομένα τα οποία πρώτος εγώ επικαλούμαι εδώ και πολλούς μήνες, πολύ νωρίτερα από την παράδοση της μελέτης του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα στην Κυβέρνηση, όχι στο Μέγαρο Μαξίμου. Διότι τη μελέτη αυτή ουδέποτε την πήραμε εμείς στα χέρια μας. Όμως είχαμε συζητήσει», είπε συγκεκριμένα.

Δηλαδή, η κυβέρνηση είχε γνώση της μελέτης, αλλά το Μαξίμου είχε απόλυτη άγνοια για την ύπαρξή της.

Άραγε, τί συμβούλευε ο... Σωτήρης τον... παραλίγο Μωυσή, τρεις φορές την εβδομάδα;

Δυστυχώς, ούτε τον εαυτό σας δεν πείθετε με αυτά τα αδιανόητα που εκστομίζετε αγαπητέ πρωθυπουργέ.

Σε κάθε περίπτωση, ο εκλογικός κύβος ερρίφθη, κι όλοι θα θυμόμαστε πλέον τα τραγικά ψέματα που ξεγύμνωσαν πλήρως τον μητσοτακικό μύθο, όταν θα είμαστε πάνω από την κάλπη.

Μένει να φανεί ποτέ θα έρθει η ώρα της.

Σίγουρα νωρίτερα απ΄ ό,τι προεξόφλησε ο Κυριάκος εν μέσω περιπαικτικών ευφυολογημάτων κατά του Αλέξη.

Δεν ξέρουμε αν το έχει αντιληφθεί, αλλά η ρελάνς του Τσίπρα επισκίασε τα πάντα.

Κι από αύριο όλοι θα ασχολούνται με το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Κοινώς... κυβερνητικό μπλοκάρισμα.

Ίσως ο Κυριάκος θα έπρεπε να του το κάνει το χατίρι του Αλέξη.

Εφόσον είναι τόσο πετυχημένος όσο δηλώνει, τί έχει να φοβηθεί;

Εφόσον η Ελλάδα είναι έτοιμη να εκτοξευθεί οικονομικά μετά από μια άριστη διαχείριση της κορονοκρίσης και εξοπλισμένη σαν αστακός για να αντιμετωπίσει τον σουλτάνο, γιατί δεν πατάει το προεκλογικό κουμπί για να καταστεί κυρίαρχος, ώστε να συνεχίσει απερίσπαστος το θεάρεστο έργο του δίχως την ενοχλητική παρουσία του Τσίπρα;

Πόσο μάλλον όταν παρά την κάμψη των... βορειοκορεατικών δημοσκοπήσεων, ακόμη προηγείται… με διαφορά.

Ευκαιρία κιόλας να μάθουμε μια ώρα αρχύτερα πώς γίνεται -για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά- η αντιπολίτευση να εισπράττει την κυβερνητική φθορά, κι αν θα ξαναλάμψει ο... πράσινος ήλιος.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς επικοινωνιακά φληναφήματα μπας και αποφύγει την ώρα της κρίσης.

ΥΓ. Φαντάζεστε να ήταν στη δεινή θέση του Μητσοτάκη ο Τσίπρας; Ήδη θα αποτελούσε παρελθόν. Σήμερα απλώς είναι μια κρύα αλλά ηλιόλουστη ημέρα, με τον λαό να αναμένει τα Χριστούγεννα για να πιει στην υγειά του παμμέγιστου ηγέτη του. Σύμφωνα πάντα με τους καθεστωτικούς κονδυλοφόρους... βεβαίως βεβαίως!!!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail