Μαχητές από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία φτάνουν στο Ντονμπάς

Freepen.gr - Η άφιξη αρκετών αεροπλάνων από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν στην Ουκρανία συνδέεται με μια αποστολή αποστολής Τούρκων και Αζερμπαϊτζάν στρατιωτικών, ή μάλλον, μαχητών, στο Ντονμπάς. Οι ξένοι μαχητές εντοπίστηκαν ως μέρος μιας μη οργανικής μονάδας της 93ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Volnovakha, δήλωσαν πηγές από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή, αναφέρει η pravda.ru, η μη οργανική μονάδα Dikoye Pole (Wild Field), η οποία δεν ανήκει στην 93η μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ή σε άλλες στρατιωτικές δομές της Ουκρανίας, εντοπίστηκε στην περιοχή του οικισμού Volnovakha.

Αυτή η μονάδα αποτελείται από Τσετσένους, Τούρκους, Αζερμπαϊτζάνους και Τάταρους της Κριμαίας, αν και προηγουμένως ειπώθηκε πως μονάδες που δεν σχετίζονται με τις δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας δεν είχαν αναπτυχθεί στο Ντονμπάς.

Η ουκρανική πλευρά δεν έχει σχολιάσει ακόμη αυτές τις πληροφορίες, αλλά πηγές στην Τουρκία μίλησαν νωρίτερα για τις προθέσεις της Άγκυρας να στείλει αντιπροσώπους μαχητές της στο Ντονμπάς για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσαν ότι οι δυτικές χώρες καταβάλλουν προσπάθειες για να στείλουν μαχητές στις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail