Μισά κουλούρια και μεμονωμένες πάνες άρχισαν να πωλούνται στην Τουρκία

Freepen.gr -
Ο Ουγούρ Καλκάν, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη νοτιοανατολική επαρχία Γκαζιαντέπ, δήλωσε την Τρίτη ότι ένα σχολείο στην πόλη πουλούσε κομμένα κουλούρια, την υπογραφή της χώρας, καθώς οι ουρές για ψωμί αυξάνονται στο Κωνσταντινούπολη.

Η καντίνα του σχολείου έχει αρχίσει να πουλά κουλούρια κομμένα στη μέση, καθώς η τιμή τόσο στο αλεύρι όσο και στο σουσάμι έχει εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες.

«Δυστυχώς, πουλάνε μισά σιμίτ (κουλούρια). Είναι πιθανό τα αρτοποιεία να πουλήσουν μισά ψωμιά σε πολλές περιοχές της χώρας», έγραψε ο Καλκάν στο Twitter.

Ένας πλανόδιος πωλητής είχε γίνει πρωτοσέλιδο τον ίδιο μήνα, όταν άρχισε να πουλά κομμένα κουλούρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των τιμών. Ολόκληρα κουλούρια σήμερα κοστίζουν 2,5 λίρες (0,15 $).

Τον Νοέμβριο, ένας έμπορος που διατηρεί παντοπωλείο σε μια γειτονιά της εργατικής τάξης στην Κωνσταντινούπολη είπε στην Cumhuriyet TV ότι άρχισε να πουλά μεμονωμένες πάνες αντί για πακέτα.

Εν τω μεταξύ, οι σειρές για την αγορά ψωμιού έχουν αυξηθεί καθώς ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στη χώρα. Δεκάδες κάνουν ουρές για ώρες για να αγοράσουν ψωμί με έκπτωση σε περίπτερα που ανήκουν σε επιδοτούμενα προγράμματα που λειτουργούν από δήμους.

Το Istanbul Public Bread, Halk Ekmek στα τούρκικα, πουλάει ένα καρβέλι 250 gr λευκό ψωμί για 1,25 τουρκικές λίρες (0,09 $), ενώ τα κανονικά αρτοποιεία τιμολογούν το βασικό καρβέλι στις 2,50 λίρες (0,18 $). Η Public Bread παράγει περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια καρβέλια την ημέρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail