Τα ρωσικά μαχητικά εξαέρωσαν Τσετσένο αρχιτρομοκράτη

Freepen.gr - Στις 12 Δεκεμβρίου, ρωσικές πηγές δημοσίευσαν πλάνα που δείχνουν τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στο σπίτι του διαβόητου Τσετσένου αρχι-τρομοκράτη, Αμπού Ουαλίντ αλ-Σισάνι στη βορειοδυτική συριακή περιοχή της Μεγάλης Ιντλίμπ.

Δύο πολεμικά αεροσκάφη Su-24M των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στόχευσαν το σπίτι, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Yacubiyeh στη δυτική ύπαιθρο του Idlib, το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου.

Ο Αλ-Σισάνι επέζησε των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών. Ωστόσο, η γυναίκα του και οι δύο κόρες του τραυματίστηκαν ελαφρά. Ο προσωπικός του φρουρός, Αμπού Μοχάμεντ αλ-Ανσάρ, σκοτώθηκε.

Πολλοί ριζοσπάστες στην Ευρύτερη Ιντλίμπ θεωρούν υπεύθυνη για την απόπειρα θανάτωσης του αλ-Σισάνι, την Χάιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Η ομάδα κατηγορήθηκε ότι παρείχε στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τις συντεταγμένες του σπιτιού του Τσετσένου.

Τον Οκτώβριο, η HTS εξαπέλυσε μια μεγάλη επίθεση στην ομάδα του αλ-Σισάνι, Junud al-Sham, στη βόρεια ύπαιθρο της Λαττάκεια. Η ομάδα εξουδετερώθηκε μέσα σε λίγες μέρες. Ο αλ-Σισάνι και οι μαχητές του αναγκάστηκαν να φύγουν από την περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail