Όταν πας να δέσεις μια Αρβύλα με κορδόνια από το...Αμάν

Viki_B / pixabay
Η ιστορία με τον ένα εκ των τεσσάρων συμπαρουσιαστών του Ράδιο Αρβύλα βόλεψε πολλούς ώστε τα φώτα της προσοχής να φύγουν από τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας και να στραφούν σε έναν τύπο ο οποίος μάλλον περισσότερο τον ευαρεστούσε να βλέπει τον εαυτό του σε βίντεο παρά στην πραγματικότητα χάρη βέβαια και στην ευπείθεια νεαρών κοριτσιών που κάκιστα έκριναν ότι έπρεπε να υποταχθούν στα γούστα ενός...γίγαντα του ραδιο-τηλεοπτικού γίγνεσθαι.

Του Στρατή Μαζίδη

Το Ράδιο Αρβύλα είναι μια εκπομπή που αντανακλά καθ' όλα τη λεγόμενη πολιτική ορθότητα, η οποία αποτελεί την επικρατούσα μόδα της εποχής. Αν πας κόντρα, τότε ή εκτός θα βρεθείς ή στο περιθώριο σαν μοναχικός Δον Κιχώτης. Χλευάζει θρησκευτικές πεποιθήσεις [όχι όλες φυσικά], υπερασπίζεται λεγόμενες ιδιαίτερες ομάδες και γενικώς συμπλέει με το πνεύμα των ημερών, καθώς επίσης της κυβέρνησης.

Το παράδοξο βέβαια είναι πως κάποια χρόνια πίσω, ο βασικός συντελεστής περνούσε μια άλλη εικόνα. Η κ. Αγοράκη σε άρθρο της στο bovary.gr έκανε λόγο για το κωστοπουλικό ανδρικό πρότυπο των τελών της δεκαετίας του 1990. Αυτό που μας έκανε να βλέπουμε τους ανθρώπους αποκλειστικά ως φρέσκο κρέας.

Αρκεί να δει κάποιος ορισμένα επεισόδια μιας άλλης εκπομπής εκείνης της εποχής προσέχοντας ακόμη και τους τίτλους εισαγωγής αλλά και το περιεχόμενο αρκετών σκετς [ενδεικτικά youtube.com/watch?v=-sz9MHMEFUQ, youtube.com/watch?v=UphOB1j8U5o] αλλά και το τι τράβηξε ένας συνεργάτης της εκπομπής εκείνη την περίοδο [youtube.com/watch?v=KUNBcDamtTA&t=109s] για να αντιληφθεί πως αλλάζουν οι άνθρωποι.

Ο κεντρικός παρουσιαστής είπε κάτι σωστό και λογικό. Όποιος θέλει μας βλέπει, όποιος δε θέλει δε μας βλέπει. Πολύ σωστό. Τι γίνεται όμως με εκείνον ο οποίος δε θέλει να μας βλέπει, δεν έπραξε τίποτε κακό αλλά εμείς τον εξευτελίζουμε; 

Θα αναφέρω επίτηδες δύο χτυπητά παραδείγματα που συχνά πυκνά τα βλέπαμε-βλέπουμε να πρωταγωνιστούν σε διάφορες αναρτήσεις ΜΜΕ.

Πολλοί θα θυμούνται την άλλοτε βουλευτίνα του ελληνικού κοινοβουλίου, Ραχήλ Μακρή. Η πρώην βουλευτής κάποια στιγμή ίδρυσε ένα κόμμα ονομάζοντάς το, Μέτωπο Νίκης. Η εκπομπή πήρε τα αρχικά, τα έκανε...Μ.ΝΙ. και την ισοπεδωτική συνέχεια μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ youtube.com/watch?v=6eJUsqwTRsQ. Κι όμως η συγκεκριμένη, ό,τι κι ας της καταλογίζεται, δεν ψήφισε μνημόνια, δεν έκανε το ΟΧΙ, ναι ώστε σήμερα να είναι στη Βουλή, όπως άλλοι.

Η δεύτερη είναι η περίπτωση του Πετράκου ο οποίος την ημέρα του 100ευρου βγήκε σε μια πλατεία για καθιστική διαμαρτυρία. Περίεργο πράγματι, αλλά ο άνθρωπος δεν έβλαψε κανέναν, απεναντίας εξέφρασε την αντίθεσή του απέναντι σε μια εξοντωτική απόφαση. Η γνωστή εκπομπή τι έκανε; Διέσυρε τον άνθρωπο κι έκανε γαργάρα το 100ρικο που θα οδηγήσει ανθρώπους στην πείνα μέσα στο ψοφόκρυο. Δεν ακούσαμε κάποιο μονόλογο του συνήθως αποκλειστικά ομιλούντος κεντρικού παρουσιαστή όπως άλλες φορές. Υπεράσπιση της ελευθερίας κατά περίπτωση;

Εν κατακλείδι, όσο πιο ψηλά ανεβαίνει κανείς, τόσο πιο καλά δεμένος κι εξοπλισμένος οφείλει να είναι διότι το παραμικρό λάθος κοστίζει. Πολλές τα ίδια του τα λόγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέτρο σύγκρισης με τον ίδιο [πχ Μενδώνη και γνώση των συνεργατών]. Όχι, ένας λογικός άνθρωπος δε χαμογελά σαρδόνια με ό,τι συνέβη, όπως δε χαμογελά όταν διασύρονται άνθρωποι στον υπερθετικό βαθμό.

Σίγουρα η καριέρα είναι καριέρα, τα χρήματα είναι χρήματα αλλά και το όριο σε όσα κάνουμε, το να αναλογιστούμε αν η πλάκα μας βιάζει την ψυχή κάποιου άλλου, μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο για όλους. Για τους παρουσιαστές είναι η ώρα της περισυλλογής και της αναθεώρησης ορισμένων πραγμάτων. Χρόνο για να το πράξουν, φαίνεται πως θα έχουν.

ΥΓ προς τους πεφτοσυννεφάκηδες της...κενο-νίας. Η γνωστή εκπομπή με τον περιζήτητο γαμπρό και ένα τσούρμο νυφών έτοιμων για όλα συνεχίζεται, τα πλάνα τηλε-αγροτοκόριτσων να σαπουνίζονται [για να ικανοποιηθεί το λάγνο κοινό] εξακολουθούν ενώ αμέτρητα τραγούδια που προωθούν την εκμετάλλευση των πάντων, την παραβατική συμπεριφορά και την κακοποίηση των γυναικών εξακολουθούν να γράφουν χιλιόμετρα / κέρδη σε γνωστή πλατφόρμα αφού κρίνεται πως "δεν παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail