Ρωσία - Ινδία λένε ΟΧΙ στο δολάριο: Σε ρούβλια και ρουπίες οι εξοπλιστικοί διακανονισμοί

ROSOBORONEXPORT
Freepen.gr - Η Ρωσία και η Ινδία έχουν στραφεί πλήρως στον μηχανισμό αμοιβαίων διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα στον τομέα των προμηθειών όπλων, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής εταιρείας όπλων Rosoboronexport (μέρος της κρατικής εταιρείας Rostec) Alexander Mikheyev.

"Η Rosoboronexport έχει σχεδόν εγκαταλείψει πλήρως τον διακανονισμό στο αμερικανικό νόμισμα. Όσον αφορά την Ινδία, όλοι οι αμοιβαίοι διακανονισμοί πραγματοποιούνται σε ρούβλια και ρουπίες", είπε.

Η Rosoboronexport υλοποιεί ενεργά έργα offset, τα οποία περιλαμβάνονται επίσης στα έγγραφα της σύμβασης που υπογράφηκαν στις 6 Δεκεμβρίου. «Αυτή είναι η συνήθης τρέχουσα πρακτική, μια από τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Μια αντισταθμιστική σύμβαση είναι μια σύμβαση αγοράς αγαθών για κρατικές ανάγκες με αμοιβαίες επενδυτικές δεσμεύσεις για τον εντοπισμό της παραγωγής.

"Δημιουργούμε οικονομικές σχέσεις με τους εταίρους μας σε εθνικά νομίσματα, ιδιαίτερα σε ρούβλια. Με αυτήν την προσέγγιση, δεν αναδύεται κανένας κίνδυνος καθυστερήσεων στις πληρωμές καθώς εκπληρώνουμε τις συμβατικές μας δεσμεύσεις προς τους εταίρους μας", εξήγησε ο Mikheyev.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail