Τούρκοι χωροφύλακες έδειραν μέχρι θανάτου άμαχο Σύριο

Syria-Turkish border near Harem area, north of Idlib – North Press
Freepen.gr
- Τη Δευτέρα, οι Τούρκοι συνοριοφύλακες (χωροφύλακες) βασάνισαν μέχρι θανάτου έναν Σύρο άμαχο που προσπαθούσε να περάσει παράνομα τα σύνορα με την Τουρκία.

Ο νεαρός άνδρας, ο Maher Ammar Berbesh, σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να περάσει στην Τουρκία για να εργαστεί, ανέφεραν τοπικές πηγές στο North Press.

Λόγω των επιδεινούμενων συνθηκών διαβίωσης, ο Berbesh, ο οποίος κατάγεται από την πόλη Ma'arat al-Nu'man στη νότια ύπαιθρο Idlib, προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα και να αναζητήσει καλύτερες ευκαιρίες εργασίας στην Τουρκία, πρόσθεσαν οι πηγές.

Οι Τούρκοι χωροφύλακες τον ξυλοκόπησαν μέχρι που έφυγε από τη ζωή.

Πολλοί Σύροι προσπαθούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα προς την Τουρκία εν μέσω απουσίας ασφαλών τρόπων για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους ή να βρουν μια ευκαιρία εργασίας στην Τουρκία σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τα προς το ζην.

Στις 7 Δεκεμβρίου, οι τουρκικοί χωροφύλακες πυροβόλησαν εναντίον ενός Σύρου που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα κοντά στην περιοχή Χαρέμ.

Ομοίως, στις αρχές Νοεμβρίου, δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από Τούρκους συνοριοφύλακες ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα στο βόρειο Idlib.

Ο αριθμός εκείνων, που σκοτώθηκαν από σφαίρες των τουρκικών χωροφυλακών από την έκρηξη του συριακού πολέμου, έχει φτάσει τους 478 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 87 ανηλίκων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι άμαχοι, που προσπαθούν να περάσουν τα συρροτουρκικά σύνορα στην ύπαιθρο της Ιντλίμπ και του Χαλεπίου, συνήθως ξυλοκοπούνται και βασανίζονται άγρια ​​στα χέρια της τουρκικής χωροφυλακής και δεκάδες από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail