Οι προμηθευτές στοκάρουν αγαθά στην Τουρκία - Βαριές καμπάνες στον ορίζοντα από το ΑΚΡ

Freepen.gr - Νομοθέτες από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας υπέβαλαν στο κοινοβούλιο πρόταση για νέο νομοσχέδιο που ζητά αυξημένα πρόστιμα κατά της αποθήκευσης τροφίμων, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24 τη Δευτέρα.

Η πρόταση των οκτώ άρθρων απαιτεί κυρώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 100.000 - 2 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 7.000 - 144.000 $) σύμφωνα με το T24, και έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η χώρα αντιμετωπίζει ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού εν μέσω οικονομικής ύφεσης.

Το νομοσχέδιο αναφέρεται σε «πρακτικές των παραγωγών, προμηθευτών και λιανοπωλητών που οδηγούν σε συμφόρηση κι ανισορροπία στην αγορά», καθώς και σε «δραστηριότητες που αλλοιώνουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό» ζητώντας αυξημένες κυρώσεις που θα χρησιμεύσουν ως μεγαλύτερη αποτρεπτικό σε τέτοιες κινήσεις.

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία σκαρφάλωσε στο ετήσιο 20,7% το Νοέμβριο, με τις τιμές των τροφίμων να αυξάνονται κατά 27,1% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καθώς η χώρα παλεύει με ένα υποτιμημένο νόμισμα.

Η τουρκική λίρα έχει χάσει περίπου το 40 τοις εκατό της αξίας της φέτος καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την κατά πολλούς ανορθόδοξη οικονομική πολιτική του να διατηρεί το κόστος δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Ερντογάν έχει βάλει ανοιχτά στο στόχαστρο τους αποθεματοποιούς, κατηγορώντας τους για την άνοδο των τιμών και απειλώντας να επιβάλει αυστηρότερες τιμωρίες.

Οι «άπληστες» επιχειρήσεις που αποθηκεύουν περισσότερα αγαθά από όσα χρειάζονται, ευθύνονται εν μέρει για ορισμένες απότομες αυξήσεις των τιμών, ανέφερε ο Τούρκος ηγέτης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την T24.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail