Κατηγορίες Ουκρανίας, ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας και παιχνίδια πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα

Το ΝΑΤΟ κατηγορεί τη Ρωσία ότι σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία μέχρι τις αρχές του 2022. Η είδηση ​​κυκλοφόρησε στις αρχές Δεκεμβρίου από την Washington Post. Η WP ισχυρίζεται πως έχει λάβει ευαίσθητες πληροφορίες από πηγές πληροφοριών των ΗΠΑ. Γράφοντας για την υπόθεση μιας επικείμενης ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, η WP έκανε λόγο για 175 χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες έτοιμους να επιτεθούν στο Κίεβο, εξηγώντας αμέσως μετά ότι πρόκειται απλώς για μια πιθανή ανάπτυξη. Σύμφωνα με πηγές πληροφοριών των ΗΠΑ, η WP λέει ότι: «Υπάρχει ένα επίπεδο ετοιμότητας και εξοπλισμού που θα επέτρεπε την υποστήριξη του πολέμου για μια εβδομάδα έως δέκα ημέρες. Και, στο πίσω μέρος, οι ενισχύσεις είναι έτοιμες για ένα μήνα λειτουργίας». «Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν τις γραμμές εφοδιασμού για το μπροστινό μέρος να είναι ήδη σε κίνηση.

southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα διαψεύδει την αμερικανική εκδοχή. Η υπόθεση μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι «μια φανταστική απειλή». Η Ζαχάροβα λέει πως «ήταν το ΝΑΤΟ που ήρθε κοντά μας. Είναι κοντά στα σύνορά μας που χτίζεται η στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ και διεξάγονται ασκήσεις μεγάλης κλίμακας».

Για να αμβλυνθούν οι εντάσεις στην Ουκρανία, το κλειδί σχετίζεται με την ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Για τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, η διεύρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας προς τα ανατολικά είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν έκανε γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία πρόθεση να επέμβουν στην Ουκρανία και εμπιστεύονται οποιαδήποτε στρατιωτική άμυνα στους Ευρωπαίους εταίρους τους. Οι Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν την προσέγγιση που υποδεικνύουν οι ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις Τζόζεφ Μπορέλ, δήλωσε πως «η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό του Κιέβου σε περίπτωση εισβολής».

Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας συμβάλλει επίσης στην πυροδότηση της έντασης.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σε επίσημη δήλωση, εξήγησε ποιες ασκήσεις πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ στις παρυφές των ρωσικών συνόρων. Η Ζαχάροβα μιλά για «μια στρατιωτική δραστηριότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και των κρατών μελών του ΝΑΤΟ κατά μήκος της περιμέτρου των συνόρων της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών πτήσεων και των επικίνδυνων ελιγμών των στρατιωτικών πλοίων» που συνεχίζει να αυξάνεται.

«Ο στρατός των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί του στο ΝΑΤΟ έχουν περάσει από τις προσπάθειες να δοκιμάσουν τη δύναμη του συστήματος προστασίας των συνόρων μας σε προκλήσεις κατά πολιτικών αεροσκαφών» ανέφερε η Ζαχάροβα. Επικίνδυνες ασκήσεις που αποτελούν κίνδυνο την ασφάλεια του εναέριου χώρου και έχουν θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ένα σημείωμα διαμαρτυρίας εστάλη στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μόσχα αναφέροντας τα περιστατικά που έθεσαν σε κίνδυνο την αεροπορική ασφάλεια στους ουρανούς πάνω από τη Ρωσία μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Η δήλωση που εστάλη στις διπλωματικές υπηρεσίες των ΗΠΑ διευκρινίζει ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος CL-600 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πέταξε πάνω από τα ανοιχτά νερά της Μαύρης Θάλασσας κοντά στην περιοχή ευθύνης των ρωσικών υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας. Το αεροσκάφος έκανε μια απότομη κάθοδο από υψόμετρο 11.000 m σε υψόμετρο 9.200 m, διασχίζοντας τη διαδρομή που προορίζεται για πολιτικά αεροσκάφη. Το αμερικανικό αεροπλάνο κινδύνευσε να συγκρουστεί με επιβατικό αεροσκάφος της Aeroflot. Την ίδια περίπου ώρα, ένα αεροσκάφος της Μάλτας που πετούσε από το Σότσι προς τα Σκόπια γλίτωσε ελάχιστα από μια σύγκρουση. Επίσης την ίδια μέρα χρειάστηκε να επέμβουν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη για να συνοδέψουν στρατηγικό αναγνωριστικό αεροπλάνο RC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail