Οι Τούρκοι περιμένουν στην ουρά για φθηνό ψωμί καθώς ο πληθωρισμός καλπάζει

REUTERS / Umit Bektas
Freepen.gr - Καθώς η πτώση της αξίας της λίρας και ο αυξανόμενος πληθωρισμός διαβρώνουν τα κέρδη των Τούρκων, πολλοί άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη περιμένουν στην ουρά για το φτηνό ψωμί του δήμου καθώς επιχειρούν να κάνουν μικρές οικονομίες στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών τους.

Στη συνοικία Sultangazi της πόλης, ένα παραδοσιακό προπύργιο του AK Party του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, δεκάδες περίμεναν να αγοράσουν ψωμί σε ένα περίπτερο που διαχειρίζεται ο δήμος, λέγοντας ότι τα δεινά οικονομικά δεν τους αφήνουν άλλη επιλογή.

«Ο κόσμος βρίσκεται τώρα σε τόσο στενό σημείο που μετράμε κάθε μία, πέντε, 10, 20 λίρες», είπε ο Ozcan Kethuda, 50 ετών, αφού αγόρασε ψωμί για την οικογένειά του κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις κακουχίες.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει γιατί εδώ και 20 χρόνια υπάρχει το ίδιο σύστημα», είπε. «Οι περισσότεροι εδώ μπορεί να λένε "ζήτω σουλτάνε μου", αλλά αυτή η περίοδος τελείωσε. Δυσκολίες αντιμετωπίζουν και αυτοί που μαζί με εμένα ψήφισαν το AK Party» συμπλήρωσε.

Ο Ramazan Kambay είπε ότι η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του είχε επιδεινωθεί απότομα. Συνήθιζαν να τα βγάλουν πέρα ​​με 1.000 λίρες την εβδομάδα, με τα μισά να διατίθενται για φαγητό. Με την κατάρρευση της λίρας, η αξία τους τώρα είναι μόλις 73 $ - δεν επαρκούν πλέον για τις ανάγκες τους.

«Αν παίρνεις 1.000 λίρες την εβδομάδα δεν είναι αρκετό», είπε. «Ποιος φταίει για αυτό;».

* με πληροφορίες από το πρακτορείο Ρόιτερς
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail