Σε συνέχιση της εκτουρκιστικής πολιτικής, η Τουρκία ανοίγει ακαδημία στη βόρεια Συρία

Τούρκοι αξιωματούχοι ανοίγουν την Τουρκική Ακαδημία της Ανατολίας στο Azaz
Freepen.gr - Τούρκοι αξιωματούχοι άνοιξαν το πρώτο κέντρο της Τουρκικής Ακαδημίας της Ανατολίας στην πόλη Αζάζ στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, ως μέρος της συνεχιζόμενης πολιτικής εκτουρκισμού των περιοχών που διαχειρίζεται η Τουρκία.

Η Ακαδημία Ανατολίας θα αρχίσει να λειτουργεί στην πόλη και θα ανοίξει την πόρτα για εγγραφές για σπουδές, η οποία θα έχει πολλά τμήματα διαφορετικών ειδικοτήτων, ειδικά στον ιατρικό τομέα, δήλωσε ιδιωτική πηγή στο North Press και την Fansa Temmo.

Η Τουρκία, επιβάλλοντας μια συγκεκριμένη κουλτούρα, επιδιώκει να βρει ερείσματα στη Συρία και να επιβάλει de facto πολιτική στις περιοχές που ελέγχει στα βορειοδυτικά της χώρας, σε συνεργασία με τις συνδεδεμένες ένοπλες φατρίες.

Από τον έλεγχο του Αφρίν και των περιχώρων του το Μάρτιο του 2018, η Τουρκία έχει επιβάλει την τουρκική γλώσσα στα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλα τα επίπεδα ως μέρος της πολιτικής τουρκισμού και δημογραφικής αλλαγής της Τουρκίας.

Ακτιβιστές και παρατηρητές υποστηρίζουν πως η Τουρκία ανοίγει το δρόμο, μέσω της εκπαίδευσης και άλλων μέσων, για επεκτατικά σχέδια παρόμοια με το σενάριο του Σαντζάκ της Αλεξανδρέτας, το οποίο ανέλαβε η Τουρκία το 1936.

Σύμφωνα με ακτιβιστές και παρατηρητές, η Τουρκία ενισχύει την πολιτική της τουρκοποίησης, για να δώσει στον αστικό και πολιτιστικό τομέα τουρκικό χαρακτήρα με στόχο την προσάρτηση αυτών των περιοχών σε αυτήν. Αυτό φυσικά έρχεται σε αντίθεση με τις επίσημες τουρκικές δηλώσεις που μιλούν συνέχεια για ενότητα και ακεραιότητα των συριακών εδαφών.

Το ακαδημαϊκό έτος (2017-2018), η τουρκική γλώσσα συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα σπουδών για όλες τις τάξεις από την πρώτη τάξη έως τη δευτεροβάθμια, στη βορειοδυτική Συρία.

Η τουρκική γλώσσα είναι επίσης ένα κύριο μάθημα που περιλαμβάνεται στο γενικό μέσο όρο όλων των βαθμίδων, η πλήρης βαθμολογία της είναι 100 και το ελάχιστο ποσοστό αποτυχίας είναι 50.

Γονείς μαθητών σε σχολεία της πόλης Azaz παραπονέθηκαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στην αποδοχή και την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η Τουρκία έχει ανοίξει πολλά σχολεία και κέντρα στις περιοχές υπό τον έλεγχό της στη βορειοδυτική Συρία για τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, Τούρκοι αξιωματούχοι άνοιξαν ένα πολιτιστικό κέντρο στην πόλη Jarablus στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου, πριν από το άνοιγμα μιας ιατρικής σχολής και ενός ανώτερου ινστιτούτου επιστημών υγείας στην πόλη al-Ra'i, βόρεια του Χαλεπίου.

Επίσημη πηγή στο Υπουργείο Εξωτερικών και Ομογενών στη συριακή κυβέρνηση σχολίασε την απόφαση να ανοίξει το πανεπιστήμιο λέγοντας: «Η τουρκική απόφαση είναι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail