Ο πολίτης έδειξε το δρόμο. Ο Ανδρουλάκης πώς θα τον περπατήσει;

Φυσικά και ευχόμαστε στο Νίκο Ανδρουλάκη μία καλή πορεία και να μπορέσει ίσως αν είναι δυνατόν να φέρει ξανά κάποιες από τις παλιές δόξες του ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος. Βεβαίως η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά να ξέρετε κάτι: ο κόσμος είναι τόσο απογοητευμένος με τους κυβερνώντες, και τους άλλους που περιμένουν στη γωνία αμίλητοι σαν η μόνη δήθεν λύση, που δε θέλει και πολύ για να τινάξει τα πάντα στον αέρα. 

Έτσι κι αλλιώς μας έχουν τινάξει τα πέταλα αυτοί οι κυβερνώντες, μας έχουν διχάσει, μας έχουν φοβίσει, μας έχουν παραγκωνίσει, μας μιλούν με απαξιωτικό τρόπο για τζαμπατζήδες, ψεκασμένους και αλήτες, πού αν είναι κάτι που ο Έλληνας αναζητά εναγωνίως αυτό το διάστημα, είναι μία διέξοδος και μία άλλη διακυβέρνηση.

Φυσικά και δεν είναι σίγουρο ότι αυτός θα είναι π.χ. ο Νίκος Ανδρουλάκης. αλλά μη νομίζετε ότι θα ήταν και πολύ δύσκολο. Ένας Τσίπρας πήρε το ΣΥΡΙΖΑ από το 3,5% και τον έφτασε να γίνει κυβέρνηση, μέχρι που οι απανωτές του παλινωδίες τον έστειλαν στην αντιπολίτευση.

Καλά δε μιλάμε για τους σημερινούς κυβερνώντες, που δεν ξέρουν τι να πρωτοεφαρμόσουν. Αστυνομία στα νοσοκομεία; Ή γιατρούς σε αστυνομικά τμήματα; Δεν είναι καν δεξιοί ουτε καν αδέξιοι, δεν έχουν καν τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας! Αν τους ρωτήσεις ούτε αυτοί δεν ξέρουν τι είναι και πού πάνε… 

Η εποχή είναι όντως περίεργη και η διέξοδος αναγκαία και απαραίτητη. Εναπόκειται σε ό,τι νέο εμφανιστεί, να έχει να προσφέρει κάποιες λύσεις για τα αδιέξοδα που μας έχουν φέρει όλοι οι άλλοι.. Από το να ακολουθήσεις τους χαμένους, καλύτερα κάτσε στο ποσοστό σου και μη ζητάς περισσότερα… Από το να βλέπεις το σφαγείο και να περνάς αδιάφορα, καλύτερα κάτσε σπίτι σου. 

Ο κόσμος έδειξε τη διάθεσή του, να δούμε και αυτοί που επιβραβεύτηκαν κατά που θα βαδίσουν… Να δούμε…

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail