Το Ιράν δημοσιοποιεί χάρτη του Ισραήλ με επισημασμένους πολλούς στόχους

Freepen.gr - Το Ιράν αποφάσισε να ενισχύσει τις παραδοσιακές απειλές του εναντίον του Ισραήλ με οπτικό υλικό, δημοσιεύοντας ένα χάρτη του εβραϊκού κράτους με πολλούς πιθανούς στόχους που θα μπορούσε να χτυπήσει η Τεχεράνη ως απάντηση στην επιθετικότητα του εχθρού της.

Ένα άρθρο με τίτλο «Μόνο μια λάθος κίνηση!» που τραβάει την προσοχή εμφανίστηκε στην κρατική αγγλόφωνη εφημερίδα Tehran Times την Τρίτη.

«Μια εντατικοποίηση των ισραηλινών στρατιωτικών απειλών κατά του Ιράν φαίνεται να υποδηλώνει ότι το Σιωνιστικό καθεστώς έχει ξεχάσει πως το Ιράν είναι κάτι παραπάνω από ικανό να τους χτυπήσει από οπουδήποτε», υποστηρίζουν οι συντάκτες του άρθρου.

Δίπλα στην προειδοποίηση υπήρχε ένας χάρτης του Ισραήλ, σχεδόν εξ ολοκλήρου καλυμμένος με κόκκινες καρφίτσες που συμβόλιζαν πιθανούς στόχους που θα μπορούσαν να χτυπήσουν οι ιρανικοί πύραυλοι.
Το άρθρο επικαλέστηκε επίσης τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, Υποστράτηγο Μοχάμαντ Μπαγκερί, ο οποίος επέμεινε ότι «οι δυνάμεις μας δεν έχουν υποτιμήσει ποτέ την απειλή του εχθρού και είναι προετοιμασμένες για τις μικρότερες απειλές στο στρατηγικό πεδίο».

«Σε στρατηγικό επίπεδο, δεν σκοπεύουμε να χτυπήσουμε κανέναν, αλλά σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο είμαστε έτοιμοι για μια αποφασιστική απάντηση και μια γρήγορη και σκληρή επίθεση κατά του εχθρού» , τόνισε, αναφερόμενος προφανώς στο Ισραήλ.

Η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν σε βάση των ΗΠΑ στο δυτικό Ιράκ τον Ιανουάριο του 2020 και η κατάρριψη ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Global Hawk πάνω από τα στενά του Ορμούζ τον Ιούνιο του 2019 απέδειξαν τις δυνατότητες της Τεχεράνης, επέμεινε ο Μπαγκερί.

Οι Tehran Times επεσήμαναν ότι το Ισραήλ έχει εντείνει τις δραστηριότητές του, καθώς οι συνομιλίες για την αναβίωση της ιρανικής πυρηνικής συμφωνίας ορόσημο του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των παγκόσμιων δυνάμεων ξεκινούν ξανά μετά από ένα διάλειμμα στη Βιέννη.

Οι κινήσεις του Ισραήλ που η εφημερίδα θεώρησε ως τις πιο ανησυχητικές ήταν: η συνέχιση των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών σε στόχους στη Συρία, η οποία βασίζεται στη βοήθεια της Τεχεράνης στην καταπολέμηση των τρομοκρατών. τις αναφερόμενες εκκλήσεις από τον ισραηλινό στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες προς τις ΗΠΑ να περιορίσουν το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων· και τις προγραμματισμένες ασκήσεις των IDF στη Μεσόγειο που θα προσομοίωναν επίθεση στο Ιράν.

«Κρατήστε μακριά τα χέρια σου!» έγραψαν εν κατακλείδι οι συντάκτες του άρθρου.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail