Η Ρωσία δοκιμάζει νέο ανθυποβρυχιακό πύραυλο με τορπίλη στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Freepen.gr - Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας πραγματοποίησε μια επιτυχημένη δοκιμή ενός νέου ανθυποβρυχιακού πυραύλου που εκτοξεύεται στον αέρα πριν εξαπολύσει μια τορπίλη, αποκάλυψε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας την Τετάρτη.

Το όπλο, που ονομάστηκε «Otvet», ή «Απάντηση», εκτοξεύτηκε από τη φρεγάτα Marshal Shaposhnikov του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού και χτύπησε με επιτυχία έναν υποβρύχιο στόχο, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. «Οι ανθυποβρύχιοι πύραυλοι εκτοξεύονται από καθολικούς εκτοξευτές που καθιστούν δυνατή τη χρήση των πυραύλων κρουζ Oniks και Kalibr», προστίθεται στην ανακοίνωση, αναφερόμενη στα υπερηχητικά όπλα που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η κεφαλή του πυραύλου Otvet περιέχει μια συμπαγή, αυτοκατευθυνόμενη ανθυποβρυχιακή τορπίλη. Όταν ο πύραυλος φτάσει στον στόχο του, απελευθερώνει την τορπίλη με αλεξίπτωτο στο νερό, όπου αναζητά το εχθρικό σκάφος χρησιμοποιώντας τις ικανότητές του σόναρ. Η έκδοση του Otvet που έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει πλοία επιφανείας έχει μέγιστη εμβέλεια 40 χιλιομέτρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail