Ελληνικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τα Σκόπια

Την Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021 και στο πλαίσιο των διαδικασιών πλήρους ενσωμάτωσης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της γειτονικής χώρας η τελετή ανάληψης του Αστυνόμευσης του Εναέριου Χώρου της από την Συμμαχία, η οποία εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του ΝΑΤΟ για την συμπλήρωση 60 ετών Δραστηριοτήτων AIR POLICING.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε χαμηλή διέλευση άνωθεν της πόλης και του Αεροδρομίου των Σκοπίων ενός Αεροσκάφους Ε-3Α (AWACS) του NATO και 2 Ελληνικών Μαχητικών Αεροσκαφών F-16, ενώ υλοποιήθηκε και εικονικό σενάριο προσομοίωσης αναχαίτισης σε πολιτικό αεροσκάφος τύπου Learjet που συμμετείχε στην εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με στατική έκθεση του συνόλου των πτητικών μέσων.

Σημειώνεται ότι μέχρι ανάληψης της εν λόγω αρμοδιότητας από το ΝΑΤΟ η Εναέρια Αστυνόμευση του FIR Σκοπίων είχε αναληφθεί από την Ελλάδα, κατόπιν σύναψης συμφωνίας Τεχνικής Διευθέτησης των δύο Χωρών που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο 2019.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail