Ο Αμερικανός γερουσιαστής «δεν αποκλείει» πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας

Yuri_B / pixabay
Freepen.gr - Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Μισισιπή Ρότζερ Γουίκερ έδωσε μια ανησυχητική συνέντευξη στο Fox News, όπου επικαλέστηκε την πιθανότητα ανάπτυξης επίγειας και πυρηνικής επίθεσης κατά της Ρωσίας εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν σε μια σύγκρουση για την Ουκρανία.

«Δε θα απέκλεια στρατιωτική δράση. Νομίζω ότι αρχίζουμε να κάνουμε λάθος όταν αφαιρούμε επιλογές από το τραπέζι, οπότε ελπίζω ότι ο πρόεδρος θα διατηρήσει αυτή την επιλογή στο τραπέζι»,  είπε ο Wicker σχετικά με μια πιθανή αντιπαράθεση με τη Ρωσία στον Νιλ Κάβουτο του Fox News την Τρίτη.

Ερωτηθείς τι θα περιλαμβάνει η στρατιωτική δράση κατά της Ρωσίας, ο Wicker είπε ότι θα μπορούσε να σημαίνει «ότι δρούμε με τα πλοία μας στη Μαύρη Θάλασσα και καταστρέφουμε τη ρωσική στρατιωτική ικανότητα».

«Δε θα απέκλεια αμερικανικά στρατεύματα επί του εδάφους», δήλωσε ο γερουσιαστής, προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ δεν πρέπει επίσης να «αποκλείσουν την περίπτωση πρώτου πυρηνικού πλήγματος» κατά της Ρωσίας.

Τα σχόλια του Wicker δέχθηκαν ευρεία καταδίκη, με τους επικριτές να τα αποκαλούν «παράφρονα» και «αιμοδιψή».

Ο Jon Wolfsthal – ο οποίος υπηρέτησε ως ειδικός σύμβουλος του Joe Biden για την πυρηνική ασφάλεια και ως ανώτερος διευθυντής για τον έλεγχο των όπλων και τη μη διάδοση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ –  χαρακτήρισε  τα λόγια του Wicker  «επικίνδυνα και ανεύθυνα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail