Και να που οι τηλεστασίδηδες γυρίζουν μπούμερανγκ Κυριάκο

SpencerWing / pixabay
Ήταν θέμα χρόνου οι διάφοροι τηλεστασίδηδες είτε ειδικοί, είτε ειδικοί...άλλης ειδικότητας, είτε εντελώς άσχετοι με το θέμα να γυρίσουν μπούμερανγκ στην κυβέρνηση.

Του Στρατή Μαζίδη

Άνθρωποι που ξαφνικά έγιναν πασίγνωστοι από το πουθενά καταλαμβάνοντας μια μόνιμη θέση στα τηλεοπτικά παράθυρα και ραδιοφωνικά ακουστικά, απέκτησαν μια αίσθηση εξουσίας που ποτέ δε φαντάζονταν. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας εξ αυτών ξεδιπλώνει τις αδιάφορες απόψεις του για το πως η κυβέρνηση θα εξοντώσει πιο αποτελεσματικά όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. 

Όλοι αυτοί, που τη δύσκολη αυτή περίοδο αντί να είναι κλεισμένοι στα εργαστήρια και τα νοσοκομεία τους ή τέλος πάντων να εργάζονται, τους συναντούμε διαρκώς μπροστά μας [αλήθεια περισσεύει ο χρόνος;], έχουν ακόμη ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ποιο; Είναι δημόσιοι υπάλληλοι και μάλιστα καλοπληρωμένοι. Όσο εσείς που τυχόν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ήσασταν σε αναστολή ή σας είχαν κλείσει το κατάστημα, όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες πληρώνονταν μέχρι τελευταίας δεκάρας το μισθό τους.

Σήμερα βγαίνουν και ζητούν πάλι κλείδωμα της κοινωνίας. Κάνουν προβλέψεις και λένε νούμερα, δίνουν ημερομηνίες, σκορπάνε πανικό, ζητούν κλειδώματα. Πού στηρίζουν όσα λένε; Ένας Θεός ξέρει. Δε γνωρίζω αν θα έπρεπε να προσπαθήσει να μάθει κι ένας εισαγγελέας ή αυτοί είναι μόνο για να κυνηγούν γραφικούς.

Μόνο που τώρα η κυβέρνηση δε θέλει πια lockdown. Το ξορκίζει για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι πως δεν υπάρχουν λεφτά ενώ ήδη έχει μαζευτεί ένας βαρύτατος λογαριασμός που θα πρέπει να πληρωθεί όταν παρέλθει η πανδημία.

Ο δεύτερος είναι πως η ΝΔ τελεί υπό κατάρρευση σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις, όχι αυτές που βλέπουμε στα ΜΜΕ. Αλλά πέρα από αυτό, το αισθανόμαστε κιόλας, όπως θα έλεγε κι ο Αντώνης Σαμαράς. Με ποιο πρόσωπο θα τολμήσει να πει στους σκληρούς εμβολιαστές [προσοχή στη λεπτή διαφορά, άλλο εμβολιασμένος κι άλλο σκληρός εμβολιαστής] αλλά και γενικά σε όσους εμβολιάστηκαν για να...πάρουν τη ζωή τους πίσω ότι "ξέρετε πρέπει να κάνετε κι εσείς rapid test διότι νοσείτε, κολλάτε, μεταδίδετε και πεθαίνετε ομοίως" ή σε όσους εκβιάστηκαν για να μη μείνουν άνεργοι πως "θα σας κλείσω το μαγαζί κι οι υπάλληλοι θα βγουν σε αναστολή", "θα σας ξανακλειδώσω σπίτια σας" κτλ; Θα καταρρεύσει το ήδη φέρον πολλές ρωγμές οικοδόμημα της αποκλειστικής εμβολιαστικής επανάπαυσης την ώρα που ούτε τα νοσοκομεία, ούτε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα, ούτε τα ΜΜΜ, ούτε οτιδήποτε, ενισχύθηκε πραγματικά.

Μου κάνει πάντως εντύπωση που δε βγαίνει κάποιος από την κυβέρνηση, πχ ο Αδωνις να μας πει ότι ναι μεν έχουμε αυτά τα νούμερα, τα οποία είχαμε και πέρυσι, αλλά φέτος η οικονομία δουλεύει. Ή έστω προσπαθεί.

Εν πάση περιπτώσει οι τηλεστασίδηδες γυρίζουν μπούμερανγκ. Τι τους νοιάζει αυτούς; Βρέξει, χιονίσει, το μεσημέρι το πιάτο θα έχει φαγητό. Αλίμονο στους υπόλοιπους, οπότε τώρα ζουν το όνειρό τους. Και τα ΜΜΕ; Αυτά που..."στηρίχθηκαν"; Αυτά αίμα μυρίζουν και θέαμα στην αρένα πουλάνε. Αν μάλιστα υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση αρχίζει να αναδύει μια οσμή αποσύνθεσης, τότε μη τον είδατε τον Παναή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail