Ερντογάν: Στον γκρεμό δίχως φρένα! Η παγίδα που στήνει στην Ελλάδα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έχασε όντως τα λογικά του ο «σουλτάνος»; Τι προσπαθεί και γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να «τσιμπήσει».

Από: newsbomb.gr - Βασίλης Σκουλαράκος

Την ώρα που η τουρκική οικονομία διαλύεται κυριολεκτικά και η ακρίβεια σαρώνει τα νοικοκυριά, ο Τούρκος πρόεδρος υπεραμύνεται των αποφάσεών του και διαφημίζει τα σπουδαία του έργα ως ηγέτης της χώρας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αφήσει το… φορτηγό στην κατηφόρα με τα φρένα σπασμένα, επιχειρώντας μια από τις μεγαλύτερες ανακατανομές πλούτου που έχει ποτέ επιχειρηθεί, με τον ίδιο ωστόσο να υποστηρίζει ότι ο… γκρεμός είναι και ο σωστός δρόμος.

Η Τουρκία βρίσκεται σε έναν «παρακινδυνευμένο, αλλά σωστό» δρόμο στην οικονομία της, υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν, υπερασπιζόμενος την αμφιλεγόμενη θέση του να μειώσει τα επιτόκια παρά την κατρακύλα της τουρκικής λίρας και τον αυξημένο πληθωρισμό.

Προφανώς, μόνο ένας τρελός ή άσχετος ακολουθεί μία οικονομική πολιτική όπως αυτή που ακολουθεί ο Τούρκος πρόεδρος, πιστεύοντας μάλιστα ότι μπορεί να κερδίσει και τις εκλογές του 2023, έχοντας καταστρέψει οικονομικά την πλειοψηφία των Τούρκων πολιτών. Είναι ο Ερντογάν τόσο τρελός; Τρελάθηκαν και οι σύμβουλοί του; Δεν υπάρχει ένας νοήμων άνθρωπος να του πει ότι αυτή η οικονομική πολιτική είναι καταστροφική; Σαφέστατα και υπάρχουν και φυσικά ο Ερντογάν δεν έχασε τα λογικά του.

Τι κάνει λοιπόν; Αφενός μετράει… φίλους, οι οποίοι με τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό μπορούν να αγοράσουν τα πάντα στην Τουρκία. Αφετέρου, αυτό που καταστρέφεται είναι η οικονομική κατάσταση των Τούρκων πολιτών, όχι η τουρκική οικονομία που έχει ακόμα… λίπος, με τις εξαγωγές της να αποτελούν τεράστιο ανάχωμα.

Άρα, όσοι νομίζουν, ειδικά στην Ελλάδα ότι η Τουρκία είναι πλέον ακίνδυνη, κάνουν τεράστιο λάθος και ίσως αυτή να είναι και η παγίδα στην οποία θέλει να πέσουμε ο Ερντογάν. Να τους υποτιμήσουμε και ξαφνικά να επιχειρήσουν οποιαδήποτε αποσταθεροποιητική ενέργεια.

Πώς όμως θα κατευνάσει την οργή των Τούρκων ο «σουλτάνος»; Ο ίδιος προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ένα διαφημιστικό σποτ για τα έργα της κυβέρνησής του.

Σε αυτή την προσπάθεια αυτοθαυμασμού, ο Τούρκος πρόεδρος προέταξε την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί ενώ ακολούθησε το τουρκολυβικό μνημόνιο. Δεν έλλειψαν δε και οι προκλήσεις, με τον Ταγίπ Ερντογάν να προαναγγέλλει έρευνες με γεωτρύπανα στην Μαύρη θάλασσα και την Μεσόγειο, την οποία δήλωσε μάλιστα να «την αποκαλούμε γαλάζια θάλασσα».

Γνωστοί παραβάτες του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των διεθνών οργανισμών, οι Τούρκοι συνεχίζουν να πράττουν το μοναδικό που ξέρουν να κάνουν εδώ και αιώνες ως έθνος και ως λαός: να γκρεμίζουν ή να ιδιοποιούνται με τη βία ό,τι έχουν οικοδομήσει οι άλλοι. Είναι προφανές πως το καθεστώς Ερντογάν πουλάει, για ψηφοθηρικούς λόγους, εθνικισμό στις μεγάλες τουρκικές μάζες προκειμένου να λησμονήσουν τα οικονομικά προβλήματα από τα οποία μαστίζονται. Όσο περισσότερες οι προκλήσεις προς τους Έλληνες, τόσο αυξάνονται, κατά τη γνώμη των Τούρκων κυβερνώντων, οι μελλοντικές ψήφοι στις εκλογικές αναμετρήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail