Το 60 τοις εκατό των Τούρκων δεν πιστεύει ότι η οικονομία θα ανακάμψει με τον Ερντογάν!

Freepen.gr - Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από ερευνητική εταιρεία, το 60,3 τοις εκατό των Τούρκων πολιτών δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα βάλει ξανά σε τάξη την οικονομία.

Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), ένα πολύ υψηλό ποσοστό εξέφρασε την άποψη πως δεν είναι αισιόδοξο για βελτίωση της οικονομίας υπό την τρέχουσα διακυβέρνηση.

Περίπου το 33 τοις εκατό των ψηφοφόρων του AKP δεν πιστεύουν ότι η οικονομία θα βελτιωθεί, ενώ αυτό το ποσοστό ήταν 44,1 τοις εκατό για τους ψηφοφόρους του MHP, έδειξε η έρευνα που διεξήχθη από την Aksoy Research, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet στις 27 Δεκεμβρίου .

Όσον αφορά τους υποστηρικτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), αυτό το ποσοστό ήταν 90,4 τοις εκατό, ενώ ήταν 94,4 τοις εκατό για τους υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και 84,8 τοις εκατό για τους υποστηρικτές του İYİ (Καλό) Κόμμα.

Η έρευνα πραγματοποιείται καθώς οι Τούρκοι πολίτες αγωνίζονται να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν ενόψει της συντριβής της λίρας και του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Το AKP αγνοεί τις εκκλήσεις πως η ιδιότυπη προσέγγισή του στη διαχείριση της οικονομίας της Τουρκίας δε λειτουργεί. Το νόμισμα έχει καταρρεύσει σε αξία, ο πληθωρισμός έχει φτάσει στα ύψη και οι προσδοκίες και τα όνειρα των νέων εξακολουθούν να επισκιάζονται από το αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας.

Πριν από μια δεκαετία κόστιζε περίπου 1,8 λίρες για να αγοράσει κανείς ένα δολάριο, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός είναι πάνω από 11.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως ο συνασπισμός AKP-MHP θα κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την προεδρική κούρσα στις εκλογές του Ιουνίου 2023.
 
* με πληροφορίες από duvarenglish.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail