Η Ρωσία θα δοκιμάσει τον 6 Mach νέο υπερηχητικό πύραυλο Gremlin το 2022

Freepen.gr - Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει τις πρώτες δοκιμές του νέου της υπερηχητικού πυραύλου που ονομάζεται Gremlin ήδη το 2022.

Στο πλαίσιο της ενεργούς ανάπτυξης των υπερηχητικών τεχνολογιών, έγινε γνωστό ότι οι δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου που ονομάζεται Gremlin, ο οποίος καλείται δοκιμαστικά ως Product 70, θα πραγματοποιηθούν ήδη από το επόμενο έτος.

Ο νέος πύραυλος αρχικά προγραμματιζόταν να δοκιμαστεί το 2023, αλλά κατέστη δυνατό να έρθει νωρίτερα η ημερομηνία στα τέλη του 2022.

Ο υπερηχητικός πύραυλος Gremlin της Ρωσίας τελευταίας τεχνολογίας θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο για μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς. Το νέο αεροσκάφος θα έχει έτσι την ευκαιρία να μεταφέρει ουσιαστικά νέα όπλα. Στο πλαίσιο των προμηθειών των νέων αεροσκαφών στα στρατεύματα, η ανάπτυξη του νέου πυραύλου γι 'αυτούς έγινε καθήκον προτεραιότητας.

Ο Alexander Zelin, πρώην γενικός διοικητής της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, πιστεύει ότι το Gremlin θα έχει εμβέλεια περίπου 1.500 km και ταχύτητα ίση με 6 Mach. Το κύριο πλεονέκτημα του Gremlin θα είναι το συμπαγές του μέγεθος: θα είναι όχι περισσότερο από 4,5 μέτρα και όχι βαρύτερο από 1,5 τόνο.

Θα είναι επομένως δυνατή η χρήση του Gremlin ως όπλο επί του σκάφους όχι μόνο για το μαχητικό-αναχαιτιστή MiG-31, αλλά και για το υπερηχητικό αεροσκάφος μεγάλης εμβέλειας Tu-22M, καθώς και για τα Su-57, Su-30SM και Μαχητικά Su-35.

Αυτό που δεν έχει ακόμη αναφερθεί είναι εάν ο πύραυλος Gremlin θα έχει πυρηνική κεφαλή.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail