Το ΕΔΑΔ διατάσσει τη Ρωσία να πληρώσει 418.000 δολάρια σε γυναίκα που έχασε τα χέρια της από το σύζυγό της

Freepen.gr - Η Ρωσία καλείται να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που είδε τα χέρια της να ακρωτηριάζονται σε μια βάναυση επίθεση από το σύντροφό της, με απόφαση που εξέδωσε το ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο πολιτικών ελευθεριών.

Την Τρίτη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκρινε ότι η Μαργαρίτα Γκράτσεβα, 29 ετών, δικαιούται σχεδόν 418.000 δολάρια τόσο για προηγούμενα όσο και για μελλοντικά ιατρικά έξοδα, καθώς και για απώλεια εισοδήματος, ως αποτέλεσμα της δοκιμασίας που υπέστη στα χέρια του συζύγου της.

Το 2017, ο τότε σύζυγος της Γκράτσεβα, Ντμίτρι Γκράτσεφ, έγινε βίαιος, έσκισε το διαβατήριό της, της έστειλε απειλές θανάτου και την έκλεισε στο αυτοκίνητό της αφού του είπε τα σχέδιά της να υποβάλει αίτηση διαζυγίου. Η Γκράτσεβα πήγε στην αστυνομία, αλλά ένας επιθεωρητής τη συμβούλεψε να αποσύρει την καταγγελία, καθώς οι ενέργειές του [συζύγου] ήταν προφανώς απλώς μια «εκδήλωση αγάπης»!

Μόλις δύο μήνες αργότερα, ωστόσο, ο σύζυγος της γυναίκας την απήγαγε, την έδεσε και της έκοψε τα χέρια με τσεκούρι. Το αριστερό χέρι της Γκράτσεβα βρέθηκε στο δάσος, αποκαταστάθηκε αλλά δεν ανέκτησε ποτέ την πλήρη λειτουργία του. Εν τω μεταξύ, τοποθετήθηκε ένα προσθετικό δεξί χέρι μετά από μια εκστρατεία crowdfunding που συγκέντρωσε μετρητά για τη διαδικασία.

Ο Γκράτσεφ, πατέρας δύο παιδιών, κατηγορήθηκε για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ετών κατ' ανώτατο όριο.

Η Ρωσία διατάχθηκε επίσης να πληρώσει τρεις άλλες γυναίκες, όλες από την πρωτεύουσα της χώρας ή την περιοχή της Μόσχας, για να λάβουν 22.545 δολάρια η καθεμία για φερόμενη αντιμετώπιση βίας από τους συντρόφους τους.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail