2χρονος πέθανε από το κρύο στην Τουρκία - Το σπίτι του δεν είχε ρεύμα

Freepen.gr - Ένα 2χρονο παιδί πέθανε από το κρύο στις 12 Δεκεμβρίου στη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας, αφού η εταιρεία Dicle Electric Distribution Company (DEDAŞ) δεν παρείχε ρεύμα στην οικογένεια, ανέφερε το Stockholm Center for Freedom, επικαλούμενο το Πρακτορείο Ειδήσεων Mezopotamya (MA).

Η οικογένεια Binen είχε προβλήματα με τα ηλεκτρικά της καλώδια και περίμενε την τεχνική βοήθεια της DEDAŞ. Ωστόσο, το παιδί, ο Yunus Emre Binen, υπέφερε από άσθμα και βρογχίτιδα και χρησιμοποιούσε τακτικά έναν νεφελοποιητή. Το μηχάνημα δεν μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς ρεύμα και η υγεία του μικρού αγοριού επιδεινώθηκε γρήγορα.

Όταν οι γονείς του μετέφεραν τον Yunus Emre στο νοσοκομείο, οι γιατροί τους είπαν ότι η καρδιά του είχε σταματήσει επειδή το κρύο είχε επηρεάσει τους πνεύμονες και την αναπνοή του. Η μητέρα του, Meryem Binen, είπε ότι δεν είχαν ρεύμα για ένα χρονικό διάστημα πριν από το θάνατο του παιδιού.

Οι υπεύθυνοι της DEDAŞ αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν πως έπρεπε να λογοδοτήσουν για τον θάνατο του Γιουνούς Εμρέ ισχυριζόμενοι πως είχαν επισκεφθεί το σπίτι για να ελέγξουν την ηλεκτρική ενέργεια, αλλά κανείς δεν ήταν παρών.

«Επισκεφτήκαμε το σπίτι στις 10 Δεκεμβρίου αλλά δε βρήκαμε κανέναν εκεί. Δεν κόψαμε το ρεύμα της οικογένειας και επομένως δεν έχουμε καμία ευθύνη για τον τραγικό θάνατο του μικρού αγοριού», ανέφερε η DEDAŞ σε γραπτή δήλωση.

Ο πατέρας, Özcan Binen, είπε ότι είχαν ζητήσει ρεύμα πολλές φορές, αλλά η DEDAŞ απέτυχε να τους παράσχει τεχνική υποστήριξη, λέγοντας ότι οι τεχνικοί ήταν «πολύ απασχολημένοι». Πρόσθεσε ότι είχαν πει στην DEDAŞ πως είχαν ένα άρρωστο παιδί αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Είμαστε όλοι φτωχοί άνθρωποι σε αυτή τη γειτονιά και μετά βίας μπορούμε να πλυθούμε», είπε. «Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και δε μας λείπει μόνο η ηλεκτρική ενέργεια».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail