Χρυσάφι η υποσαχάρια Αφρική για τη Ρωσία - Πώληση εξοπλισμών αξίας 2,5 δισ. ευρώ

Rosoboronexport
Freepen.gr -
Η αξία των συμβολαίων που υπέγραψε ο ρωσικός κρατικός πωλητής όπλων Rosoboronexport (μέρος της κρατικής εταιρείας Rostec) με χώρες της υποσαχάριας Αφρικής έφτασε τα 2,5 δισ. ευρώ το 2021, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος Alexander Mikheyev.

"Η Rosoboronexport συνέχισε να ενισχύει τις θέσεις της στις περιφερειακές αγορές. Το βιβλίο παραγγελιών της στη Νοτιοανατολική Ασία έχει αυξηθεί σημαντικά, η αξία των συμβάσεων που υπογράφηκαν το 2021 με χώρες της υποσαχάριας Αφρικής έφτασε τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας.

«Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στην Ινδία (η συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί στις 6 Δεκεμβρίου - TASS), υπογράφηκε μια πολυαναμενόμενη σύμβαση για την αδειοδοτημένη παραγωγή των τυφεκίων εφόδου AK-203 με μια τελική άνευ προηγουμένου τοπικοποίηση 100% στη χώρα. Διαπραγματεύσεις για νέα καινοτόμα θέματα στον τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας ξεκίνησαν επίσης στο Νέο Δελχί», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

«Τα πέντε κορυφαία νέα εξαγωγικά προϊόντα που αποκαλύφθηκαν το 2021 περιλαμβάνουν το ελαφρύ τακτικό αεροσκάφος Checkmate που παρουσιάστηκε στη MAKS και στο Dubai Airshows, το σύστημα αναγνώρισης/χτυπήματος μη επανδρωμένου αεροσκάφους Orion-E που παρουσιάστηκε στη Ρωσία και στο εξωτερικό, τα TOS-2 Tosochka MRL με θερμοβαρικά πυρομαχικά, το Kalashnikov AK- 19 επιθετικό τουφέκι και το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-350E Vityaz», είπε ο Mikheev.

Το 2022, η Rosoboronexport σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω τη γκάμα των όπλων και του στρατιωτικού εξοπλισμού που εξάγονται από τη Ρωσία και την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά. "Το επόμενο έτος θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη προτάσεων στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και της ρομποτικής, προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη και κατευθυνόμενων πυρομαχικών ακριβείας. Ταυτόχρονα, η μεγαλύτερη ζήτηση αναμένεται να είναι για αμυντικά συστήματα σχεδιασμένα να προστατεύουμε την κυριαρχία των εταίρων μας και να αποκρούουμε αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες απειλές, καθώς και για αντιτρομοκρατικό εξοπλισμό», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Η Rosoboronexport πρόσθεσε πως δόθηκε αυξημένη προσοχή σε άλλα τελευταία προϊόντα ρωσικής κατασκευής, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου. «Συγκεκριμένα, μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το αντιαεροπορικό πυροβόλο/πυραυλικό σύστημα Pantsir-S1M, το σύστημα Krasukha EW και το κινητό σύστημα EW Repellent-Patrol για την αντιμετώπιση μικρών drones, τα οποία συνήφθησαν για πρώτη φορά το 2021» είπε η εταιρεία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail