11χρονο αυτιστικό αγόρι έσβησε από καρδιοπάθεια χωρίς να αποχαιρετήσει τον φυλακισμένο πατέρα του

Freepen.gr - Ο Ömer Faruk Turan, 11 ετών, πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια την Τρίτη χωρίς να μπορέσει να αποχαιρετήσει τον πατέρα του, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια με κατηγορίες για τρομοκρατία για φερόμενους δεσμούς με το κίνημα Γκιουλέν σύμφωνα με το Κέντρο Ελευθερίας της Στοκχόλμης.

Όπως αναφέρει το Bold Medya, ο Ömer Faruk λαμβάνει θεραπεία σε νοσοκομείο της Σμύρνης από τον Αύγουστο. Ωστόσο απερρίφθη το αίτημα για επίσκεψη του πατέρα του παρά τις προσπάθειες του γνωστού υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu.

Σε ένα tweet τον Αύγουστο, ο Gergerlioğlu είχε πει πως οι γιατροί πιστεύουν ότι ακόμη και μια μεταμόσχευση καρδιάς δε θα ήταν αρκετή για να σώσει τη ζωή του Ömer Faruk και ότι χάθηκε κάθε ελπίδα. «Μίλησα με δύο διαφορετικούς αναπληρωτές γενικούς εισαγγελείς, αλλά κανένας δεν έδωσε άδεια [να επισκεφτεί ο πατέρας τον γιο του]», είπε ο Gergerlioğlu.

Ο Murat Turan καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια και εννέα μήνες λόγω της υποτιθέμενης σχέσης του με το θρησκευτικό κίνημα του Γκιουλέν και σήμερα βρίσκεται σε φυλακή στην επαρχία της Μανίσα.

Ο Ömer Faruk χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση bypass δύο φορές όταν ήταν μικρό παιδί. Είχε μια ήπια μορφή αυτισμού και μπορούσε να πάει σε κανονικό σχολείο. Τον Αύγουστο ένιωσε ξαφνικά άρρωστος. Διαγνώστηκε με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.

Η Τουρκία μπορεί να αγοράζει πλωτά γεωτρύπανα και να προσπαθεί να πλασαριστεί ως τοπική υπερδύναμη, αλλά πως θα το πετύχει αυτό με ένα λαό υπό διωγμό, αδικημένο και βασανισμένο; Δεν είναι η πρώτη φορά που παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους και σβήνουν σε ένα νοσοκομείο στερούμενα έναν ή και τους δύο "τρομοκράτες" γονείς τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail