Έρευνα για άνδρα που έκανε 10 εμβόλια για τον Covid σε μια μέρα

kfuhlert / pixabay
Freepen.gr - Ένας Νεοζηλανδός έχει καταλήξει να βρίσκεται υπό έρευνα αφού φέρεται να έλαβε έως και 10 εμβόλια κατά του Covid-19 σε μια μέρα, υποδυόμενος άλλους ανθρώπους που δίσταζαν να εμβολιαστούν έναντι μετρητών.

Η περίεργη ιστορία του υπερβολικού εμβολιασμού αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον ιστότοπο ειδήσεων Stuff την Παρασκευή.

Ο άγνωστος άνδρας πιστεύεται ότι επισκέφτηκε πολλά κέντρα εμβολιασμού μέσα σε μια μέρα, λαμβάνοντας έως και 10 εμβόλια. Υποτίθεται ότι πληρωνόταν από άτομα που ήθελαν να φαίνονται πως έχουν εμβολιαστεί αλλά ήταν απρόθυμοι να δεχτούν τρύπημα. Στη Νέα Ζηλανδία, οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να προσκομίσουν στοιχεία ταυτότητας όταν κάνουν το εμβόλιο, διευκολύνοντας το τολμηρό σχέδιο.

Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο Υγείας της χώρας, με την Astrid Koornneef, την υπεύθυνη της ομάδας εμβολίων και προγράμματος εμβολιασμού για τον Covid-19, επαληθεύοντας ότι οι αρχές γνώριζαν το ζήτημα. Η αξιωματούχος, ωστόσο, δεν αποκάλυψε πού ακριβώς έγινε η υποτιθέμενη απάτη.

«Λαμβάνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά. Ανησυχούμε πολύ για αυτήν την κατάσταση και συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες», είπε η Koornneef στο Stuff. «Αν γνωρίζετε κάποιον που έχει κάνει περισσότερες δόσεις εμβολίου από τις συνιστώμενες, θα πρέπει να αναζητήσει κλινική συμβουλή το συντομότερο δυνατό».

Εμπειρογνώμονες εμβολίων και ανοσολόγοι έσπευσαν να καταδικάσουν τον άνδρα, προειδοποιώντας ότι τέτοιες απάτες θα μπορούσαν να είναι δυνητικά επιβλαβείς για εκείνους που τις κάνουν. Η εμβολιολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Auckland, Helen Petousis-Harris χαρακτήρισε αυτή τη συμπεριφορά ως «απίστευτα εγωιστική».

Το σχέδιο περιγράφηκε ως «ανόητο και επικίνδυνο», τόσο για τον άνδρα όσο και για εκείνους που τον πλήρωσαν, από τον διευθυντή του Ινστιτούτου Malaghan Graham Le Gros. Αν και ήταν απίθανο να πεθάνει από τη λήψη 10 δόσεων σε μια μέρα, σίγουρα θα είχε ένα «πραγματικά πονεμένο χέρι» από όλα τα τρυπήματα, είπε ο ανοσολόγος. Επιπλέον, η υπέρβαση της συνιστώμενης δόσης μπορεί επίσης να κάνει ένα εμβόλιο να μην λειτουργεί τόσο καλά αντί να δημιουργεί ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση, πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail