Η πραγματική ληστεία ύψους 1 εκ. δολαρίων, εμπνευσμένη από ταινία

 Ο ληστής ανακαλύφθηκε από τις αρχές 52 χρόνια μετά το έγκλημά του, αφού είχε πεθάνει

Από: newsbeast.gr

Τις περισσότερες φορές η ζωή εμπνέει τον κινηματογράφο, κάτι που στην περίπτωση του Θίοντορ Κόνραντ δεν ισχύει, καθώς συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Η ληστεία τράπεζας με λεία 1 εκατομμυρίου δολαρίων την οποία οργάνωσε και διέπραξε μόνος του, είναι εμπνευσμένη από την ταινία «Υπόθεση Τόμας Κρόουν» με πρωταγωνιστή τον Στηβ ΜακΚουίν και τη Φέι Ντάναγουεϊ.
 
Πώς η ταινία «Υπόθεση Τόμας Κρόουν» ενέπνευσε ένα 19χρονο αγόρι για τη ληστεία της ζωής του
  
Ο Κόνραντ ήταν 19 ετών όταν βγήκε η ταινία στους κινηματογράφους, όπου ο Στηβ ΜακΚουίν υποδύεται έναν εκατομμυριούχο ληστή τραπεζών, την οποία είδε πολλές φορές ξανά και ξανά. Ο ίδιος υπήρξε ένας καλοπροαίρετος, δημοφιλής φοιτητής με φωτεινό μυαλό και θέση στο φοιτητικό συμβούλιο και έπιασε δουλειά στα κεντρικά γραφεία της Society National Bank.

Η Υπόθεση Τόμας Κρόουν

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της ταινίας, ο Κόνραντ αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια ληστεία από μόνος του, απλώς πηγαίνοντας στο θησαυροφυλάκιο και φεύγοντας με μια χάρτινη σακούλα γεμάτη με 215.000 δολάρια -περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινά χρήματα. Ωστόσο, παρά την μεγάλη λεία του, ο Κόνραντ δεν θα συνδεόταν με το έγκλημα για περισσότερο από μισό αιώνα.

Ο Κόνραντ ανακαλύφθηκε μετά το θάνατό του

Σύμφωνα με το grunge.com, αν και η ληστεία ήταν μια από τις πιο διαβόητες στην ιστορία του Οχάιο, ο Κόνραντ αναγνωρίστηκε μόλις πέντε δεκαετίες μετά τη ληστεία του. Ο Κόνραντ διέπραξε τη ληστεία την Παρασκευή 11 Ιουλίου του 1969, οπότε τα χρήματα που έλειπαν δεν ανακαλύφθηκαν μέχρι την Δευτέρα. Ο Κόνραντ δεν εμφανίστηκε στη δουλειά εκείνη την ημέρα και είχε περάσει το Σαββατοκύριακο έχοντας ένα προβάδισμα ως προς τις αρχές.

Ο 20χρονος κατέληξε στη Μασαχουσέτη, αλλάζοντας το όνομά του σε Τόμας Ραντέλε. Στη Μασαχουσέτη, ο Κόνραντ εργάστηκε ως εκπαιδευτής γκολφ και πωλητής αυτοκινήτων, ενώ έκανε και τη δική του οικογένεια. Κατάφερε να ξεφύγει από την αστυνομία για περίπου 50 χρόνια, μέχρι που ανέλαβε την υπόθεση ο γιος ενός από τους αστυνομικούς που είχαν εργαστεί στην εξιχνίασή της όταν πραγματοποιήθηκε η ληστεία.


Ο αστυνομικός μπόρεσε να συνδέσει τον Ραντέλε με τον Κόνραντ μόνο αφού ο ληστής πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα και η προσεκτικότερη εξέταση των εγγράφων συνέδεσε τον Ραντέλε με την πραγματική του ταυτότητα. Αν και το μυστήριο επιτέλους λύθηκε, ο Κόνραντ έζησε και πέθανε τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα, με το grunge.com, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποια κύρωση ή ποινή για τη ληστεία του -όπως ακριβώς συνέβη και με τον ΜακΚουίν στην «Υπόθεση του Τόμας Κράουν».

Η ταινία ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ, κερδίζοντας το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι για το «The Windmills of Your Mind» του Michel Legrand. Ένα remake της ταινίας κυκλοφόρησε το 1999 και ένα δεύτερο remake βρισκόταν σε στάδια ανάπτυξης από το 2016.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail