Τα κορίτσια του YJA Star χτύπησαν τουρκικά στρατεύματα στη Μετίνα

Freepen.gr - Το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσε ανακοίνωση με λεπτομέρειες για τις τελευταίες ενέργειες των ανταρτών και τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις ζώνες άμυνας της Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με τη δήλωση, αντάρτισσες των Ελεύθερων Γυναικών Στρατευμάτων (YJA Star) χτύπησαν τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή Μετίνα στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ώρα να υπερασπιστούμε την ελεύθερη γυναίκα και την κοινωνία ενάντια στη γυναικοκτονία» που ξεκίνησε η KJK (Κοινότητα Γυναικών από το Κουρδιστάν).

Το Γραφείο Τύπου του HPG είπε ότι οι αντάρτισσες του YJA Star χτύπησαν τις τουρκικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή Gire Azad στην περιοχή Metina στις 16:00 της 20ης Νοεμβρίου. Ενώ οι στόχοι χτυπήθηκαν αποτελεσματικά, ο αριθμός των απωλειών δεν ήταν δυνατό να διευκρινιστεί.

Από την άλλη πλευρά, το HPG ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή Chemcho στην περιοχή Zap με βαρύ οπλισμό τη νύχτα της 19ης Νοεμβρίου.

Τα τουρκικά στρατεύματα που αναπτύχθηκαν σε συνοριακούς σταθμούς βομβάρδισαν τις περιοχές Gûndê Hirorê και Dola Derarê στη Μετίνα με πυρά οβίδων και όλμων στις 20 Νοεμβρίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail