Η ομορφιά φαίνεται στα απλά χαμόγελα και τα σπουδαία λόγια των Κουρδισσών ανταρτών του YJA Star

Freepen.gr - Οι αντάρτισσες του YJA Star είπαν ότι βρήκαν την πραγματική ζωή στο PKK ως γυναίκες μαχήτριες και πως υπερασπίστηκαν τον κουρδικό λαό και τα εδάφη του Κουρδιστάν για να πετύχουν αυτή τη ζωή. Τόνισαν ότι το μοντέλο που αναπτύχθηκε στο PKK είναι το καλύτερο μοντέλο για έναν άνθρωπο.

Επισημαίνοντας ότι ήταν ο ηγέτης του κουρδικού λαού που ίδρυσε το PKK και το έκανε ανίκητο για 43 χρόνια, οι αντάρτισσες του YJA Star είπαν πως θα πολεμήσουν μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός τους στα βουνά του Κουρδιστάν.

Οι αντάρτισσες του YJA Star μετέφεραν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την 44η επέτειο από την ίδρυση του PKK μιλώντας στο πρακτορείο Firat.

Avesta Cûdî: Τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν το PKK. Προσφέρει μια νέα ζωή στην κοινωνία. Φαίνεται να έχεις ξαναγεννηθεί όταν γίνεσαι μέλος. Βρήκα επίσης πραγματική ζωή στο PKK. Εδώ ζω σωματικά και πνευματικά. Όλοι γνωρίζουν ότι η ζωή στο σύστημα δεν είναι πραγματική ζωή. Ζείτε φυσικά στο σύστημα, αλλά ξέρετε πως αυτή η ψυχή, αυτή η καρδιά, στην πραγματικότητα δε σας ανήκει. Το μόνο μέρος όπου ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει ελεύθερα είναι το PKK.

Canfeda Rûbar: Για μένα, το PKK είναι η κορυφή στην οποία φθάνουν οι άνθρωποι, είναι η κατανόηση της πραγματικότητας της ηγεσίας και του ανθρωπισμού. Αν και δε βλέπουμε τον Ηγέτη, και γνωρίζουμε το PKK μέσα από τα βιβλία του Ηγέτη, το PKK μας φέρνει πιο κοντά του και μας επιτρέπει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Το PKK διδάσκει τους ανθρώπους να αγαπούν, να ελπίζουν και να πετυχαίνουν. Σε κάνει να ζεις για έναν σκοπό. Το PKK σημαίνει να φτάσουμε στην κορυφή για εμάς.

Stêrk Amed: Το PKK είναι ο δρόμος προς την ελευθερία. Έζησα την απελευθέρωση στο PKK. Όταν μπήκα στους αντάρτες, ευχόμουν να ήξερα το PKK από πριν, μακάρι να είχα έρθει νωρίτερα.

Ως γυναίκα δεν μπορείς να εκφραστείς στην κοινωνία. Αλλά μπορούμε στο PKK, αγωνιζόμαστε, υπερασπιζόμαστε, το PKK μας έδωσε αυτή την ευκαιρία.

Ως αντάρτισσες του YJA Star, θέλουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω τον αγώνα μας. Βρήκα την ταυτότητά μου στο PKK, ήμουν σαν να ξαναγεννήθηκα. Δεν μπορώ να εκφράσω τη ζωή στο PKK με λόγια, γιατί είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα. Έρχεσαι στα βουνά ως γυναίκα και ανακαλύπτεις τον εαυτό σου. Μπορεί κανείς να δει τι σημαίνει το PKK για έναν άνθρωπο μόνο βιώνοντάς το. Το PKK είναι ένας τρόπος ζωής που έχει ομορφιά για μένα. Σε αυτή τη ζωή υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας, τους ανθρώπους μας και τη γη μας.

Zîlan Banê: Από τότε που εντάχθηκα στο PKK, έχω επικεντρωθεί στην κατανόηση των ιδεών του Ηγέτη. Γιατί ένας άνθρωπος που κατανοεί τη σκέψη του Ηγέτη απελευθερώνει τον εαυτό του. Ίσως σε κάποιους να ακούγεται σαν προπαγάνδα, αλλά βλέπετε αυτή την αλήθεια στο PKK, τη βλέπετε στους μάρτυρες. Βλέπετε πώς οι Κούρδοι κοιμούνται στο θάνατο εδώ και χρόνια. Αυτή την στιγμή μπορεί κάποιος να έχει επιλέξει το δρόμο της προδοσίας, αλλά οι Κούρδοι προτιμούν να αγωνίζονται και να αντιστέκονται χάρη στην Ηγεσία.

Όταν αναφέρεται το PKK, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ελευθερία και η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο αρχηγός Apo. Γιατί η Ηγεσία ίδρυσε αυτή την οργάνωση που στέκεται δυνατά εδώ και 40 χρόνια. Είμαστε οι αγωνιστές του Rêber Apo. Θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματος μας σε αυτά τα βουνά.
 
Raperîn Gabar: Όπως είπε η ηγεσία, το PKK είναι το κόμμα των μαρτύρων. Γι' αυτό το PKK εμπνέει πολύ διαφορετικά συναισθήματα στους ανθρώπους. Οι συναδελφικές σχέσεις στο PKK επηρεάζουν τους πάντες. Ως γυναίκα στο PKK, γίνεται κανείς πιο αποφασιστικός, πιο δυνατός και με αυτοπεποίθηση.
 
Mitra Cûdî: Το PKK είναι ο τόπος έντιμης αντίστασης και αγώνα. Η συντροφικότητα, ο αγώνας και η αποφασιστικότητα στο PKK δεν υπάρχουν πουθενά αλλού. Υπό αυτή την έννοια, το PKK είναι πολύ διαφορετικό από άλλες οργανώσεις. Τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν τη ζωή στο PKK.






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail