Το ρωσικό υποβρύχιο Yasen-M με βολή Salvo θα εκτοξεύσει πολλαπλούς πυραύλους κρουζ

Freepen.gr - Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Novosibirsk κλάσης Yasen-M πρόκειται να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους κρουζ ως μέρος των κρατικών δοκιμών.

Το σκάφος Project 885M θα εκτελέσει τουλάχιστον τέσσερις εκτοξεύσεις πυραύλων κρουζ Onyx και Kalibr-PL, δήλωσε πηγή στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, σύμφωνα με το TASS τη Δευτέρα.

Το υποβρύχιο Novosibirsk σχεδιάζεται να τεθεί στη διάθεση του ρωσικού ναυτικού πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα εκτελεστούν τουλάχιστον τέσσερις εκτοξεύσεις πυραύλων κρουζ Onyx και Kalibr-PL, συμπεριλαμβανομένης της βολής Salvo χρησιμοποιώντας και τους δύο τύπους πυραύλων, πρόσθεσε η πηγή.

Η κλάση Yasen-M μπορεί να μεταφέρει πυραύλους κρουζ Oniks και Kalibr, εκτός από υπερηχητικούς πυραύλους Zircon (Tsirkon). Με βάση την κλάση Akula και την κλάση Alfa, προβλέπεται να αντικαταστήσουν τα ρωσικά υποβρύχια πυρηνικής επίθεσης της Σοβιετικής εποχής.

Τα υποβρύχια κλάσης Yasen είναι τα πρώτα ρωσικά SSN/SSGN που είναι εξοπλισμένα με πυρηνικό αντιδραστήρα τέταρτης γενιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδραστήρας θα έχει διάρκεια ζωής 25-30 ετών και δε θα χρειαστεί να ανεφοδιαστεί με καύσιμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail