Τροφές που «ξεβουλώνουν» τις αρτηρίες και προλαμβάνουν το έμφραγμα (video)

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου συμβαίνει όταν κάποιο από τα στεφανιαία αγγεία που εφοδιάζουν την καρδιά με αίμα αποφράσσεται πλήρως.

Από: onmed.gr

Αυτό μπορεί να προκαλέσει νέκρωση τμήματος του μυοκαρδίου και να οδηγήσει σε αρρυθμίες ή καρδιακή ανεπάρκεια.

Φυσιολογικά, η εσωτερική επιφάνεια των αγγείων είναι λεία, το τοίχωμά τους είναι ελαστικό και η ροή του αίματος ομαλή. Καθώς περνούν τα χρόνια, το εσωτερικό τους τοίχωμα αρχίζει να φθείρεται και σχηματίζονται πάνω σε αυτό «εξογκώματα» (αθηρωματικές πλάκες) που μικραίνουν τον αυλό τους και δυσχεραίνουν τη ροή του αίματος.

Αυτά τα αθηρώματα ή αθηρωματικές πλάκες δημιουργούνται από την τοπική συσσώρευση λιπιδίων (κυρίως χοληστερόλης) και άλλων συστατικών του αίματος.

Τα άτομα που έχουν αυξημένα επίπεδα λιπιδίων, δηλαδή ολικής χοληστερόλης, «κακής» (LDL) χοληστερόλης ή τριγλυκεριδίων, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για ανάπτυξη αθηρωματικών πλακών.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ποιες τροφές συμβάλλουν στην ομαλή ροή του αίματος στις αρτηρίες και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων:


Πηγή: Body Hub
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail