Το USS Arleigh Burke στον Εύξεινο Πόντο - Στενή παρακολούθηση από τους Ρώσους

Freepen.gr - Ένα αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων του Αμερικανικού Ναυτικού, το USS Arleigh Burke, έχει αναπτυχθεί στη Μαύρη Θάλασσα. Η αποστολή έρχεται εν μέσω αυξημένων δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με άλλα δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ να καταγράφονται στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα.

Την ανάπτυξη του αντιτορπιλικού ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό την Πέμπτη. Η αποστολή είναι η πρώτη της κίνηση από τότε που άλλαξε το λιμάνι του σε ναυτική βάση στη Ρότα της Ισπανίας.

«Το USS Arleigh Burke (DDG 51) ξεκίνησε τη διέλευση του με κατεύθυνση βόρεια στη Μαύρη Θάλασσα για να επιχειρήσει με τους συμμάχους και τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ στην περιοχή», ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό σε δήλωση.

Ο ρωσικός στρατός άρχισε να παρακολουθεί το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Arleigh Burke στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε το Κέντρο Διοίκησης Εθνικής Άμυνας στα ΜΜΕ την Πέμπτη.

«Οι δυνάμεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν αρχίσει να παρακολουθούν το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Arleigh Burke, το οποίο εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 25 Νοεμβρίου 2021», αναφέρει το δελτίο τύπου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail