Το τουρκικό UAV Drone-Killer κάνει την πρώτη του πτήση

Ένα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος Kamikaze «Fedai» που έχει σχεδιαστεί για να εξουδετερώνει άλλες απειλές που μεταδίδονται από drone πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση.

Το Fedai δημιουργήθηκε κυρίως από τις Havelsan και Transvaro. Διάφορες εκδόσεις αυτού του drone, ικανές να εκτοξεύονται από μεμονωμένα και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης, δημιουργήθηκαν και εκτέθηκαν στην έκθεση SAHA EXPO Defense and Aviation Hybrid Fair που διοργάνωσε η SAHA Istanbul.

Ο Güray Ali Canli, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Transvaro είπε στο κρατικό πρακτορείο Anadolu (AA) ότι μετά την επιτυχημένη πρώτη πτήση, άρχισαν να λαμβάνουν ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο.

«Ξεκινήσαμε να παράγουμε το Fedai από άνθρακα. Τα πρώτα 10 οχήματα είναι εκτός μαζικής παραγωγής. Υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για την έκδοση πολλαπλής εκκίνησης που είναι εγκατεστημένη στο όχημα. Έχουμε ετοιμάσει αυτό το μοντέλο. Προσφέρουμε στην παγκόσμια αγορά μια ιδέα με τη μορφή φορτηγού με τρία συστήματα εκτόξευσης, ένα σύστημα ελέγχου εντολών, ένα ραντάρ, συστήματα παρεμβολώνκαι θερμικής κάμερας σε μια ομάδα πέντε οχημάτων», συνέχισε.

Ο Canli είπε πως σύμφωνα με τη ζήτηση για το προϊόν από μια χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, έχουν αρχίσει να εργάζονται σε ένα μοντέλο που μπορεί να φτάσει σε υψόμετρο έως και 5.000 μέτρα (16.404 πόδια).

«Το ονομάσαμε Fedai 102», είπε ο αξιωματούχος της εταιρείας, σημειώνοντας ότι οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη.

Περιγράφοντας τις διαφορές μεταξύ του Fedai 101 και του Fedai 102, ο Canlı είπε, «οι πελάτες θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Fedai ως σύστημα αεράμυνας χαμηλού υψομέτρου όχι μόνο για να καταρρίψουν UAV και drones, αλλά και για να καταρρίψουν ελικόπτερα χαμηλών πτήσεων και ελικοφόρα αεροπλάνα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail