Η Τουρκία έφτιαξε το Turkovac - Θέλει να δωρίσει και 10 εκ. εμβόλια σε τρίτες χώρες!

(AA Photo)
Freepen.gr - Η αίτηση έγκρισης έκτακτης ανάγκης για το εγχώρια αναπτυγμένο εμβόλιο COVID-19 Turkovac υποβλήθηκε στον Τουρκικό Οργανισμό Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών (TITCK), ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca.

Ο Koca μίλησε στην πρωτεύουσα Άγκυρα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού στο Κοινοβούλιο.

Το εμβόλιο, παλαιότερα γνωστό ως ERUCOV-VAC, είναι ένα ανενεργό εμβόλιο COVID-19. Ένα παρόμοιο το CoronaVac που αναπτύχθηκε από την κινεζική εταιρεία Sinovac, είχε αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του προγράμματος εμβολιασμού της Τουρκίας, πριν  διατεθούν και εμβόλια mRNA σε μεγαλύτερους αριθμούς.

Οι δοκιμές της Φάσης 3 του εμβολίου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, δήλωσε πρόσφατα ένα μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον COVID-19.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο Koca δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία θα δωρίσει 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέσω της εγκατάστασης COVAX, ενός μηχανισμού για τη λήψη εμβολίων σε υπανάπτυκτες χώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail