Το ρωσικό ναυτικό θα αποκτήσει υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon από το 2022 — Πούτιν

Mikhail Metzel/TASS
Freepen.gr - Οι δοκιμές του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Tsirkon πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους και θα αρχίσουν οι παραδόσεις για το ρωσικό ναυτικό από το επόμενο έτος, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση της αμυντικής βιομηχανίας την Τετάρτη.

«Οι δοκιμές του θαλάσσιου υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Tsirkon πλησιάζουν στο τέλος τους. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, έπληξε στόχους εδάφους και θαλάσσιους από θέση βύθισης και επιφανείας με ακρίβεια και σε πλήρη συμμόρφωση με την αποστολή που είχε ανατεθεί. Ήδη από τον επόμενο χρόνο, αυτοί οι πύραυλοι θα αρχίσουν να φτάνουν για υπηρεσία στο ρωσικό ναυτικό», είπε ο Πούτιν.

Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν τέλεια τις μοναδικές ιδιότητες των όπλων λέιζερ Peresvet, των υπερηχητικών συστημάτων Avangard και Kinzhal, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναπτυχθούν και να εισαχθούν τεχνολογίες που απαιτούνται για τη δημιουργία νέων υπερηχητικών οπλικών συστημάτων, ενισχυμένων λέιζερ ισχύος και ρομποτικών πλατφορμών που θα είναι σε θέση να αποκρούσουν πιθανές στρατιωτικές απειλές, τόνισε ο Πούτιν.

«Και αυτό σημαίνει ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω την ασφάλεια της χώρας μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail