Κάτι είναι κι αυτό! Η Τουρκία ολοκληρώνει το πρώτο εξάρτημα του TF-X

A life-size mockup of TAI's MMU on display at the IDEF, Istanbul, Turkey, Aug. 18, 2021. (AA Photo) RECOMMENDED TÜBİTAK SAGE-developed munitions on display at IDEF, Istanbul, Turkey, Aug. 19, 2021. (AA Photo)
Freepen.gr - Η Turkish Aerospace Industries (TAI) παρήγαγε το πρώτο μέρος του Εθνικού Αεροσκάφους Μάχης (MMU), ένα πολυαναμενόμενο εγχώριο εγχώριο αμυντικό έργο.

Το αεροσκάφος θα αποτελείται από σχεδόν 20.000 εξαρτήματα και η παραγωγή είναι πιθανό να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Ο Temel Kotil, Διευθύνων Σύμβουλος της TAI, μοιράστηκε στο Twitter πως η παραγωγή του πρώτου μέρους του MMU είχε ολοκληρωθεί.

«Κάθε βήμα που κάνουμε για το έργο επιβίωσης της χώρας μας είναι πολύ σημαντικό και πολύτιμο για εμάς», είπε.

Ο Kotil ευχαρίστησε επίσης όσους «βάδισαν τον ίδιο δρόμο δουλεύοντας με ενθουσιασμό και επιμέλεια».

Διάφορες τοπικές εταιρείες άμυνας και αεροδιαστημικής παράγουν εξαρτήματα και υποσυστήματα που θα αποτελούν το αεροσκάφος, αν και η TAI είναι ο κύριος ανάδοχος.

Το MMU θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 18 Μαρτίου 2023 και θα κάνει την παρθενική του πτήση το 2026.

Το TF-X MMU θα είναι ένα τζετ πέμπτης γενιάς με παρόμοια χαρακτηριστικά με το F-35 Lightning II της Lockheed Martin κι αναπτύσσεται για να αντικαταστήσει τα μαχητικά F-16.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail