Το Sukhoi Su-75 Checkmate φθηνότερο και 7 φορές οικονομικότερο του F-35!

Μια ώρα πτήσης για το μελλοντικό ελαφρύ τακτικό αεροσκάφος της Ρωσίας, γνωστό ως Sukhoi Su-75 Checkmate, θα κοστίζει επτά φορές χαμηλότερα από αυτή του αμερικανικού μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rostec, Sergei Chemezov, στη γαλλική έκδοση Le Figaro.

Αξιολογώντας την απόδοση του αεροσκάφους, ο Chemezov είπε ότι το αμερικανικό αεροσκάφος ήταν ο κύριος ανταγωνιστής του ρωσικού.

"Το αεροπλάνο μας είναι πιο οικονομικό από [το αμερικανικό]. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι το κόστος μιας ώρας πτήσης για το Checkmate είναι επτά φορές χαμηλότερο από αυτό του F-35", είπε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του Su-75, σύμφωνα με τον Chemezov, θα είναι, ειδικότερα, η χαμηλή ορατότητα και μια σύγχρονη μονάδα ραντάρ με συστοιχία κεραιών ενεργής φάσης. Επιπλέον, το αεροπλάνο μπορεί να τροποποιηθεί για να καλύψει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες συγκεκριμένων πελατών.

Τον Οκτώβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Rosoboronexport, Alexander Mikheev, δήλωσε ότι πολλές ξένες χώρες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Sukhoi Su-75 Checkmate.

Η Rostec Corporation παρουσίασε το νέο αεροσκάφος στην αεροπορική έκθεση MAKS-21 τον Ιούλιο. Το μονοκινητήριο τακτικό μαχητικό θα κοστίσει από 25 έως 30 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, είπε ο Chemezov. Ο Γιούρι Σλιουσάρ, επικεφαλής της United Aircraft Corporation, δήλωσε ότι το αεροσκάφος, το οποίο παρουσιάστηκε στην αεροπορική έκθεση τον Ιούλιο, ήταν ένα μοντέλο του αεροπλάνου που σχεδιάζεται για την παρθενική του πτήση το 2023.

Το Sukhoi Su-75 Checkmate είναι πιο οικονομικό από τον ανταγωνιστή του στις ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail