Τα Sukhoi σήκωσαν αμμοθύελλα κατά των ισλαμιστών του ISIS στη Ράκκα

Freepen.gr - Στις 4 Νοεμβρίου, τουλάχιστον δέκα ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν την κεντρική περιοχή της Συρίας, όπου το ISIS διεξάγει επιχειρήσεις φθοράς κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων τους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, οι αεροπορικές επιδρομές στόχευαν κρησφύγετα πυρήνων του ISIS κοντά στην πόλη Ρεσάφα στη νότια ύπαιθρο της Ράκα.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ήταν πιθανότατα απάντηση σε μια πρόσφατη επίθεση που είδε τρομοκράτες του ISIS να καταστρέφουν ένα όχημα της ιρακινής Kata'ib Hezbollah κοντά στην πόλη Madan στην ανατολική ύπαιθρο της Raqqa με έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο (ATGM). Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις μαχητές και τραυμάτισε άλλους δύο, σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

Δεν είναι σαφές πώς οι τρομοκράτες του ISIS στην κεντρική Συρία, οι οποίοι υποτίθεται ότι ήταν πολιορκημένοι, κατάφεραν να αποκτήσουν ένα λειτουργικό ATGM.

Η πηγή του ATGM μπορεί να είναι μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ κι εδρεύουν στη νοτιοανατολική περιοχή του al-Tanf. Σύμφωνα με αρκετές αναφορές από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, οι μαχητές του al-Tanf παρέχουν προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων όπλων, σε πυρήνες του ISIS στην κεντρική περιοχή με αντάλλαγμα χρήματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail