Έως δώδεκα Su-57 μπορεί να αναπτύξει η Ρωσία στη Λευκορωσία απέναντι στα επερχόμενα πολωνικά F-35

Freepen.gr - Στο πλαίσιο των προκλήσεων του ΝΑΤΟ και της ανοιχτής στρατιωτικής πίεσης στο Μινσκ από τη Δύση, 12 ρωσικά μαχητικά Su-57 ενδέχεται να αναπτυχθούν στη Λευκορωσία έως το 2025. Πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα εμφανίστηκαν αφού έγιναν γνωστά για τα σχέδια του Μινσκ να παράσχει στη Ρωσία έναν από τα στρατιωτικά της αεροδρόμια.

Η εμφάνιση στο έδαφος της γειτονικής Λευκορωσίας 12 ρωσικών μαχητικών Su-57 καθιστά δυνατή την προστασία, πρώτα απ' όλα, των συνόρων του κράτους της Ένωσης. Παράλληλα, αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μόσχα για τον λόγο ότι στο άμεσο μέλλον μεγάλος αριθμός μαχητικών F-35 θα εμφανιστεί στον οπλισμό της Πολωνίας. Επιπλέον, έγινε γνωστό νωρίτερα ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να μεταφέρει πυρηνικά όπλα στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ τα ρωσικά μαχητικά πέμπτης γενιάς μπορούν να εξασφαλίσουν την άμεση απάντηση σε οποιεσδήποτε απειλές ή άμεση επίθεση από τη Συμμαχία.

Η 61η Αεροπορική Βάση Μαχητών στο Baranovichi κατονομάζεται ως μια από τις πιο πιθανές βάσεις για τα μαχητικά πέμπτης γενιάς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, γεγονός που καθιστά δυνατή την κάλυψη όχι μόνο της δυτικής κατεύθυνσης, αλλά και της νότιας.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία σχετικά με την ανάπτυξη ρωσικών μαχητικών Su-57 πέμπτης γενιάς στο έδαφος της γειτονικής Λευκορωσίας, αν και προηγουμένως είχε προγραμματιστεί να προμηθεύσει τη χώρα αυτή με πολλά μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων. 

* πληροφορίες Avia.pro

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail