Όσο εμείς περιμένουμε τα ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΒΕΛΗ, η Σερβία υποδέχεται τα ταχύτατα Stadler Kiss

Freepen.gr - Το πρώτο από τα τρία τρένα Stadler έφτασε στη Σερβία και οι πολίτες θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν από την 1η Μαρτίου. Το κοινό περίμενε μήνες να γνωρίσει το τρένο που αναπτύσσει ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών, έχει χωρητικότητα 316 θέσεων. Συγκεκριμένα, συνολικά 301 θέσεις πρώτης και δεύτερης θέσης, 13 αναδιπλούμενα καθίσματα και δύο καθίσματα αναπηρικού αμαξιδίου.

"Το τρένο έχει μήκος 100 μέτρα και πλάτος 2,8 μέτρα. Διαθέτει δύο μπαρ με μηχανήματα ζεστών ροφημάτων, καθώς και μια τουαλέτα προσαρμοσμένη για άτομα με μειωμένη κινητικότητα και δύο τυπικές τουαλέτες. Με μοντέρνο εξωτερικό και εσωτερικό, εξαιρετική απόδοση και ποιότητα, υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας στην εργασία, αυτά τα τρένα συμμορφώνονται με τις σχετικές τεχνικές προδιαγραφές διαλειτουργικότητας της ΕΕ (το λεγόμενο TSI) - τα οποία θα είναι το πρώτα τέτοια οχήματα μεταφοράς επιβατών που θα λειτουργούν στο σιδηρόδρομο της Δημοκρατίας Σερβία.

Το τρένο φυσικά διαθέτει επίσης ασύρματο internet και οθόνες.

Το σχέδιο είναι αυτά τα τρένα να κινούνται κυρίως στο τμήμα Κέντρο Βελιγραδίου - Νόβι Σαντ. Στη συνέχεια, όταν τελειώσει, στο τμήμα από το Νόβι Σαντ έως τη Σουμπότιτσα, και στην τελική φάση - μέχρι τη Βουδαπέστη.

"Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί πως αυτά τα τρένα έχουν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα συστήματα σήματος-ασφάλειας και επικοινωνίας που επιτρέπουν την κυκλοφορία τους και τη συμβατότητα με τις λεγόμενες συμβατικές, δηλαδή άλλες γραμμές στη Δημοκρατία της Σερβίας», ανέφερε το υπουργείο μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις, αυτό το μοντέλο τρένου θα έφτανε από το Βελιγράδι στο Νόβι Σαντ σε μισή ώρα και το εισιτήριο θα κοστίζει πιθανώς περίπου 1.000 δηνάρια, δηλαδή 8,51 ευρώ.

Σύμφωνα με τα σχέδια, το δεύτερο τρένο Stadler θα πρέπει να παραδοθεί το αργότερο στις 20 Φεβρουαρίου και το τρίτο το αργότερο στις 30 Απριλίου 2022, σημειώνει το υπουργείο.
 
«Αυτό είναι το άλλο πρόσωπο της Σερβίας, όλα όσα ονειρευόμασταν γίνονται πραγματικότητα» δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος, Βούτσιτς κατά την παράδοση του νέου τρένου υψηλής ταχύτητας «Stadler kiss».
 



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail