Siper - Η Τουρκία εκτόξευσε το νέο εγχώριο πύραυλο αεράμυνας με βεληνεκές 150+ χλμ

Freepen.gr - Η Τουρκία έχει εκτοξεύσει επιτυχώς τον εγχώριο πύραυλο αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς «Siper», ανακοίνωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας μέσω Twitter στις 6 Νοεμβρίου.

Ο Ντεμίρ είπε ότι οι διαφορετικές δοκιμές στον νέο πύραυλο θα συνεχιστούν. Ο πύραυλος σχεδιάζεται να εισέλθει στο απόθεμα του τουρκικού στρατού το 2023.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να παράγει νέα όπλα και θα έχει έως και έξι διαφορετικά συστήματα αεράμυνας», δήλωσε ο Ντεμίρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Το Siper, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει βεληνεκές άνω των 150 χιλιομέτρων, αναπτύσσεται από τους αμυντικούς γίγαντες ASELSAN, ROKETSAN και το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας.

Τουρκικές πηγές υποστηρίζουν ότι το νέο σύστημα αεράμυνας θα ανταγωνιστεί το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας S-400. Αξίζει να σημειωθεί πως τέσσερα συστήματα S-400 βρίσκονται επί του παρόντος σε υπηρεσία με τη Διοίκηση Αεράμυνας της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Τουρκία εργάζεται για να αναπτύξει τις εγχώριες αμυντικές της ικανότητες εδώ και αρκετό καιρό. Αρκετά τοπικά κατασκευασμένα συστήματα αεράμυνας αναμένεται να τεθούν σε υπηρεσία με τον τουρκικό στρατό τα επόμενα χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail