Αντιτορπιλικά Sejong the Great KDX-III: Η οικονομική ενδιαφέρουσα επιλογή που δεν κοιτάξαμε

Freepen.gr - Η σύμβαση, αξίας 636,3 δισεκατομμυρίων KRW (περίπου 540 εκατομμύρια δολάρια), ανατέθηκε στη Hyundai Heavy Industries από τη Διοίκηση Προγράμματος Άμυνας της Νότιας Κορέας (DAPA) στις 8 Νοεμβρίου.

Αυτό είναι το δεύτερο από τα τρία αναβαθμισμένα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων Batch-II κατηγορίας Sejong the Great (KDX-III) 8.100 τόνων που παρήγγειλε το Ναυτικό της χώρας. Θα κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Ulsan κι έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί το 2026, σύμφωνα με την Hyundai.

Το αντιτορπιλικό θα έχει μήκος 170 μέτρα, πλάτος 21 μέτρα και θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβων. Εξοπλισμένο με το σύστημα μάχης Aegis και την πρόσθετη ικανότητα εκτόξευσης πυραύλων SM-3, το πλοίο θα είναι επίσης ικανό να εκτελεί τον ρόλο της άμυνας βαλλιστικών πυραύλων και να εκτελεί ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.

Η κατασκευή του πρώτου αναβαθμισμένου αντιτορπιλικού Sejong the Great-class (KDX-III) Batch-II με κατευθυνόμενους πυραύλους ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους με την τελετή κοπής χάλυβα στο Ulsan. Το πλοίο έχει προγραμματιστεί για παράδοση το 2024. 
Η ναυπηγική αγορά της Απω Ανατολής θα είχε πολλά και ενδιαφέροντα να προσφέρει στην Ελλάδα αν είχε μια πραγματικά ανεξάρτητη εξοπλιστική πολιτική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail